ХарківПрайд запланований на неділю, 15 вересня / фото УНІАН

Міська рада Харкова не позиватиметься проти проведення тижня Прайду та Маршу рівності.

Про це заявив міський голова Геннадій Кернес, пише Media Port.

Читайте такожУ Харкові міська влада не підтримала проведення Маршу рівності

Відео дня

На питання, чому у мерії передумали, Кернес сказав: «Чому? Тому що ми бачимо, що це такий захід, якому потрібно забезпечити безпеку. Ми не можемо обмежувати їм, заборонити».

На питання, чи буде в такому разі міськрада всіляко сприяти проведенню маршу рівності, Кернес сказав: «Так». 

Як повідомила піворганізаторка KharkivPride Анна Шаригіна, сьогодні о другій половині дня її та інших співорганізаторів заходу запросили до першого заступника мера Ігоря Терехова. 

«Нас покликали до кабінету першого заступника міського голови, і він повідомив, що проти нас не подаватимуть позову і що міська влада буде сприяти забезпеченню правопорядку під час заходу», — сказала Шаригіна. 

Своє рішення, за її словами, не пояснювали. 

«Сказали, будемо співпрацювати, будемо на зв'язку», — додала Анна Шаригіна.  

"Кілька хвилин тому наші коліжанки Віра Чернигіна, Анна Шаригіна, Таміла Безпала відвідали Харківську міську раду на запрошення першого заступника міського голови Ігоря Терехова, який повідомив нам про те, що Харківська міська рада не буде звертатися до суду з проханням заборонити ХарківПрайд. А, навпаки, буде сприяти забезпеченню правопорядку під час мирного зібрання", - йдеться в повідомленні однієї з організаторок прайду Іванни Скиби-Якубової.

Як повідомляв УНІАН, 5 вересня узгоджувальна комісія Харківської міської ради проголосувала за те, щоб звернутися до суду із позовом про обмеження права громадян на проведення маршу рівності KharkivPride 15 вересня. Директор департаменту інфраструктури Сергій Дульфан, один з тих, хто виступав проти, заявив, що це створить незручності для мешканців міста, а на думку директора департаменту із взаємодії з правоохоронними органами міськради Валентина Топчія, захід створить небезпеку.

На 15 вересня планують свої акції противники KharkivPride — низка націоналістичних організацій. Заступник начальника обласного управління поліції Сергій Бірбасов на узгоджувальній комісії запропонував узгодити маршрут таким чином, щоб акції не пересікалися.