За попередніми підрахунками у виборах можуть взяти участь понад 380 тисяч громадян / фото УНІАН

Центральна виборча комісія призначила перші місцеві вибори у 86 об'єднаних територіальних громадах.

Як повідомляє Відділ взаємодії із ЗМІ секретаріату ЦВК, розглянувши звернення 21 облдержадміністрації Комісія призначила на неділю, 22 грудня, перші вибори у 86 об’єднаних територіальних громадах (1 міській, 16 селищних, 69 сільських ОТГ).

Читайте такожДалі вже "якось складеться": соціолог пояснив рекордно низьку явку українців на виборах до ВР

Відео дня

Зокрема, у Вінницькій області такі вибори відбудуться у трьох ОТГ, у Волинській – у двох, у Дніпропетровській – в п'яти, у Донецькій – в одній, у Житомирській – в одній, у Закарпатській – у дев'яти, у Запорізькій – у восьми, в Івано-Франківській – в шести, у Київській – у двох, у Кіровоградській – в шести, у Луганській – в одній, у Миколаївській – у двох, в Одеській – в п'яти, у Полтавській – в шести, у Рівненській – у дев'яти, у Тернопільській – в чотирьох, у Харківській – в чотирьох, у Херсонській – у двох, у Хмельницькій – в чотирьох, у Чернівецькій – в одній, у Чернігівській області – в п'яти.

Комісія оголосила початок виборчого процесу перших виборів депутатів сільських, селищних, міських рад ОТГ і відповідних сільських, селищних, міських голів з 2 листопада.

Зазначається, що за попередніми підрахунками у цих виборах зможуть взяти участь понад 380 тис. осіб.

У ЦВК нагадали, що з 25 жовтня 2015 року до 30 червня 2019 року в Україні було призначено перші місцеві вибори у 896 об'єднаних територіальних громадах.

Крім того, розглянувши звернення 17 ОДА Комісія призначила на 22 грудня додаткові вибори депутатів 33 сільських, селищних рад ОТГ у Вінницькій, Волинській, Дніпропетровській, Донецькій, Закарпатській, Запорізькій, Івано-Франківській, Кіровоградській, Львівській, Миколаївській, Одеській, Полтавській, Тернопільській, Херсонській, Хмельницькій, Черкаській та Чернівецькій областях.

Початок виборчого процесу вказаних додаткових виборів депутатів сільських та селищних рад - 2 листопада.

Як повідомляв УНІАН, 13 вересня Верховна Рада достроково припинила повноваження всього складу ЦВК.

3 жовтня президент Володимир Зеленський вніс до Верховної Ради подання про призначення нових членів ЦВК.

4 жовтня Верховна Рада України призначила новий склад ЦВК. Того ж дня президент України Володимир Зеленський вручив їм посвідчення.