Елладська православна церква визнала Православну церкву України / фото УНІАН

Елладська православна церква визнала Православну церкву України.

Про це предстоятель Православної церкви України, митрополит Київський і всієї України Епіфаній повідомив у Facebook.

Він зазначив, що сьогодні священний синод Елладської православної церкви підтримав відповідне рішення Вселенського патріархату.

Читайте такожВизнання ПЦУ: в Греції розпочався Архієрейський собор (відео)

«Вдячний моєму брату у Христі, Главі Священного Синоду Церкви Греції Блаженнійшому Архієпископу Афінському і всієї Еллади Ієроніму та братам-архієреям, які сьогодні на засіданні Собору Ієрархів підтримали позицію та послідували канонічним та історичним рішенням Вселенського Патріархату, що відкриває можливість повноцінної взаємодії між двома нашими Помісними Автокефальними Церквами в усіх сферах», - написав митрополит Епіфаній.

Він додав, що Грецію і Україну, два народи пов‘язують багато славних сторінок історії, дружби та співпраці.

«Встановлення повного євхаристійного єднання та офіційних відносин між Помісними Церквами Греції та України — ще одна сторінка, яка навіки буде вписана в нашу історію і наші серця!», - переконаний предстоятель ПЦУ.

Він висловив сподівання, що невдовзі відвідає Афіни, де зустрінеться з блаженнійшим архієпископом Ієронімом та іншими ієрархами Елладської православної церкви.

Як повідомляв УНІАН, 15 грудня Об'єднавчий собор представників українських православних церков обрав митрополита Переяславського та Білоцерківського Української православної церкви Київського патріархату Єпіфанія предстоятелем єдиної помісної Православній церкві України.

6 січня в соборі святого Георгія в Стамбулі Вселенський патріарх Варфоломій вручив томос про надання автокефалії ПЦУ її предстоятелю, митрополиту Київському і всієї України Епіфанію.