Запропонований Верховній Раді законопроект щодо легалізації грального бізнесу розвиватиме мережі гральних салонів і пропагуватиме серед дітей залежність від азартних ігор.

Про небезпеку прийняття такого закону заявив редактор сайту «Наші Гроші» Юрій Ніколов, повідомляє Главком.

«Регулювати гральний бізнес в Україні буде Комісія з розвитку та регулювання азартного бізнесу. Комісія з розвитку?! Тобто, 90% людей не хочуть грати і виступають за те, щоб прибрати це з вулиць і захистити дітей від впливу салонів, а держава у відповідь створює комісію з розвитку грального бізнесу», - говорить Ніколов.

За його словами, проект не передбачає створення окремих ігрових зон в готелях чи курортах, натомість зберігає гральні салони на вулицях міст.

«Автори законопроекту просто за Фрейдом видають свій головний намір: створити з України величезну гральну зону. Це не приклад Лас-Вегаса, де гра обмежується одним містом. Це відрізняється від заяв президента Зеленського, який анонсував знищення нелегального ігрового бізнесу», - зауважує Ніколов.

На його думку, такий варіант легалізації створює небезпеку для всього суспільства, в якому за роки поширення загальнодоступних салонів з ігроматами з’явилась велика кількість людей, хворих на ігрову залежність.

Ніколов підкреслює, що легалізація азартного бізнесу в Україні має відбуватися за іншою моделлю: «От є Лас-Вегас, коли треба їхати літаком, щоб десь пограти в пустелі. Може бути курортна зона під Одесою або Буковель – окей! А не вийшов з хати, витягнув останні гроші з сім’ї та пішов програвати».

Раніше експерти заявляли, що неякісна і непрофесійна легалізація азартного бізнесу завдасть великої шкоди суспільству.