Відкрито кримінальне провадження, слідство триває / livejournal.com

У Харкові викрили злочинну групу, яка при лобіюванні одного із заступників голови обласної ради через фіктивні підприємства вигравала тендери.

Читайте такожМільйонери без мільйонів: журналісти розповіли, як мешканців Тернопільщини втягнули в злочину схему з відмивання грошей (відео)Про це повідомляє прес-служба Міністерства внутрішніх справ.

В ході розслідування з'ясувалося, що група осіб у період 2018-2019 років на території Харкова, Харківської та інших областей створила низку суб'єктів підприємницької діяльності з метою використання їх реквізитів підприємств та розрахункових рахунків у злочинних схемах.

Відео дня

У фігурантів провели обшуки за адресами реєстрації підконтрольних суб'єктів господарювання та фактичного знаходження членів зазначеної злочинної групи.

Досудове розслідування у зазначеному провадженні здійснюється за ознаками злочинів, передбачених ч. 2 ст. 364 (зловживання владою або службовим становищем), ч. 3 ст. 209 (легалізація (відмивання) доходів, одержаних злочинним шляхом), ч. 2 ст. 205-1 (підробка документів, які подаються для проведення державної реєстрації юридичної особи та фізичних осіб – підприємців) Кримінального кодексу.

Раніше УНІАН повідомляв, що поліція і податкова зайнялися компаніями-контрабандистами природного газу в Україну.