Ілюстрація / REUTERS

Директор Державного бюро розслідувань Роман Труба запевнив, що кримінальні справи, які стосуються подій під час Євромайдану, будуть розподілені між правоохоронними органами.

Про це 22 листопада він розповів в ефірі програми "Свобода слова Савіка Шустера".

За словами глави ДБР є 114 кримінальних проваджень. Вони будуть розподілені між ДБР, Нацполіцією, Національних антикорупційним бюром та Службою безпеки України. 

Відео дня

Читайте такожГПУ передасть іншим правоохоронним органам понад сто справ про злочини під час Революції гідності

"Щодо справ Майдану. Їх 114. Майже половину цих кримінальних проваджень, це приблизно 50-60, буде розглядати Державне бюро розслідувань. Іншу частину кримінальних проваджень, його левову частку з другої частини отримає НАБУ, частину Національні поліція і невелику частину отримає СБУ", - розповів він.

Також Труба зазначив, що розслідування справ Майдану в ДБР відбуватимуться системно.

"Щодо кримінальних проваджень, які буде утримувати ДБР. Це буде відбуватися системно. Ми будемо одночасно вивчати кримінальні провадження, ми будемо їх приймати, аналізувати та розслідувати", - додав директор ДБР.

Раніше повідомлялося, що розслідуванням справ, пов'язаних з масовими протестами на Майдані Незалежності під час Революції гідності, буде займатися підрозділ в структурі Державного бюро розслідувань. Матеріали в цих кримінальних справах відтепер підлягають інвентаризації. Проводити їхню перевірку буде спеціальна комісія, у складі якої також будуь представники ДБР. Голова ДБР Роман Труба заявив, що розслідування злочинів, пов'язаних з масовими протестами у 2013-2014 роках на Майдані, тимчасово призупиниться через нестачу слідчих. 

Як стало відомо, ГПУ взялася розслідувати зникнення доказів у справі Майдану - там повідомили, що немає двох томів справи і пошкоджені носії інформації.