Вакарчук розповів про концерт під час Революції Гідності на Майдані Незалежності / фото УНІАН

Український музикант та лідер партії "Голос" Святослав Вакарчук розповів, як придумали зробити концерт під час Революції Гідності на Майдані Незалежності.

Про це він розповів в шосту річницю початку Революції в ефірі "Сніданку з 1+1".

Читайте такожНа благодійному концерті в Києві Вакарчук зібрав 10 мільйонів для військового шпиталю

Ведучий запитав у Вакарчука, як так сталося, що гурт "Океан Ельзи" опинивсь на тій сцені. 

"10 грудня був перший драматичний момент на Майдані, спроба тодішніх силовиків розігнати Майдан. Я пам'ятаю, що я вже лягав спати і раптом побачив в новинах, що таке може відбуватись. Ми просто сіли в машину, приїхали туди і виявилося, що туди приїхали десятки тисяч інших людей. Всю ніч ми стояли там на Майдані і власне відстоювали наше право на гідність і свободу. І зранку абсолютно випадково, під світанок, я зустрів нашого колишнього гітариста Пашу Гудімова, з яким ми вже давно не бачили, з яким ми разом створювали групу", - пригадав він.

За словами політика, вони обнялися, хоча у них були тоді не прості стосунки.

"Ми просто обнялися і зрозуміли, що ми не дарма зустрілися і тоді народилась ідея: а давай ми у цьому нашому першому складі зробимо концерт. І від дня того, що ми побачили одне одного, це був ранок вівторка, а в суботу ввечері ми вже грали. Юра Хусточка прилетів з Парижа, ми зробили дві репетиції, хоч ми не грали разом на той момент вже 8 років. Це був дуже важливий момент, концерт ми тоді назвали "Важливі речі об'єднують", - додав Вакарчук.

Нагадаємо, 14 грудня 2013 року український гурт Океан Ельзи виступив на Євромайдані своїм "золотим" складом. 

Як повідомляв УНІАН, Україна сьогодні відзначає День гідності та свободи.

Після відмови влади України від підписання Угоди про асоціацію з Євросоюзом у листопаді 2013 року на центральних вулицях Києва й інших міст України почалися масові акції протесту. Подальша ескалація протистояння призвела до вимог відставки уряду і президента країни, а також до зіткнень протестувальників із співробітниками правоохоронних органів.

Найбільше людей загинуло у лютому 2014 року під час зіткнень із силовиками в центрі Києва, а також від куль снайперів - більш як 100 осіб, сотні були поранені.

Акції протесту, що тривали з кінця листопада до кінця лютого 2014 року, отримали назви Євромайдан, Майдан, а пізніше – Революція гідності.