Журналісти перевірили знижки на "Чорну п'ятницю" / Скріншот - Гроші

Вже цього тижня настане день масштабних розпродажів та знижок – так звана «Чорна п’ятниця». Величезні знижки та спокусливі акції українцям обіцяють вже місяць. Втім, далеко не усі продавці готові надавати знижки на товар чесно.

Читайте такожВ Playstation Store почалась «Чорна п'ятниця» - знижки до 75%

Журналісти проекту «Гроші» пішли у рейд торговельними центрами, аби перевірити, наскільки чесними там будуть знижки до «Чорної п’ятниці».

Так, в одному зі столичних магазинів одягу журналісти знайшли перебиті цінники. Зідравши новий цінник товару зі «знижкою» кореспондент знайшла старий, де ціна значно нижча.

Виявляється, практика не зниження, а навпаки – завищення цін, вже стала традиційною. Під Чорну п’ятницю на вітрини виносять увесь неліквід. З товару, який рік пролежав на складі, здмухують пил, та пишуть на цінних заповітну цифру: мінус п’ятдесят відсотків.

Перша порада, яку журналісти дають споживачам: не полінуватись та перевірити, чи немає у товару старого цінника.

В іншому бутіку ціну на товар спеціально підняли, аби прописати йому величезну знижку в 70%. Продавці знають: відсоток знижок має просто шокувати, а тому піднімають його усіма правдами і неправдами. Споживачаам радять не дивитись на відсотки, а брати до уваги лише саму ціну.

Справжній ажіотаж в ці дні починається у магазинах техніки. Продавці заманюють покупців подарунками та фейковими знижками. Крім того, техніка старіє дуже швидко, і під соусом суперзнижки споживачу можуть впарити звичайний мотлох. Журналісти радять перевіряти ціни на техніку в інтернеті.

Крім того, споживачам порадили утримуватись від покупок на емоціях. Краще підходити до шопінгу відповідально, і купляти у «Чорну п’ятницю» дорогі та цінні речі.

Раніше УНІАН писав про найбільші українські розпродажі на «Чорну п’ятницю».