Внаслідок пожежі в Одесі загинула 16-річна студентка, 14 людей зникли безвісти / фото УНІАН

Президент України Володимир Зеленський закликав Кабінет міністрів та органи місцевої влади впродовж місяця детально перевірити стан протипожежної безпеки у закладах з масовим перебуванням людей.

Про це він написав у Facebook.

Читайте такожМВС хоче посилення відповідальності за недбале ставлення до пожежної безпеки

Відео дня

Зеленський дав завдання Кабміну спільно з органами місцевої влади провести детальну та всебічну перевірку стану протипожежної й техногенної безпеки закладів, установ та організацій з масовим перебуванням людей, а саме - дитсадків, шкіл, професійно-технічних закладів і закладів вищої освіти, гуртожитків, закладів охорони здоров’я та соціального захисту населення, державних об’єктів критичної і транспортної інфраструктури.

Крім того, Зеленський закликав провести перевірку всіх посадовців, які надають висновки щодо стану пожежної безпеки того чи іншого об’єкта, на предмет халатності, безвідповідальності чи недоброчесності під час виконання ними службових обов’язків.

"Вимагаю жорстко реагувати на факти виявлених порушень пожежної чи техногенної безпеки, домагатись їхнього безумовного усунення, а також притягнення до відповідальності службових осіб, які їх допустили", - наголосив він.

Президент запропонував переглянути стан і належну забезпеченість матеріально-технічними і транспортними ресурсами рятувальних підрозділів, служб невідкладного реагування та медицини катастроф та передбачити вдосконалення їхнього технічного оснащення та оновлення сучасними засобами порятунку та комунікацій.

"Окремо закликаю бізнес – власників торговельних центрів, кінотеатрів, ресторанів, готелів тощо бути соціально відповідальними, забезпечити у своїх закладах пожежну безпеку, не чекаючи державних перевірок. Давайте будемо відповідальними та вивчимо нарешті отримані страшні уроки заради збереження найціннішого – життя українських громадян", - зауважив Зеленський і додав, що очікує на доповіді про виконану роботу, актуальні проблеми та пропозиції до 10 січня 2020 року.

Як повідомляв УНІАН, вранці 4 грудня в Одеському коледжі економіки, права і готельно-ресторанного бізнесу на третьому поверсі 6-поверхового навчального корпусу сталася пожежа, площа якої становила 4 тис. кв. м. Того ж дня пожежу було локалізовано.

Загинула 16-річна студентка, 14 людей зникли безвісти (серед них - 5 студентів), 29 осіб постраждали.

За фактом пожежі відкрито кримінальне провадження за ч. 2 ст. 270 (порушення встановлених законодавством вимог пожежної безпеки) Кримінального кодексу України. Розглядаються дві версії - аварійна робота електрообладнання та навмисний підпал.