З підвалу вигорілої будівлі коледжу відкачують воду / Фото: Думська

В Одесі рятувальники зайшли всередину будівлі коледжу економіки, права та готельно-ресторанного бізнесу для пошуку зниклих під час пожежі людей.

Про це УНІАН повідомили у прес-службі Одеської обласної державної адміністрації.

Читайте такожВ Одесі почали розбирати завали в згорілому коледжі

Як зазначається, рятувальники вже зайшли всередину будівлі і почали розбирати завали. До цього були прибрані обгорілі дерев'яні балки, які загрожували життю працівників ДСНС.

Крім того, спеціальний загін рятувально-пошукової служби ДСНС на крані піднімається на дах будівлі.

«Вони спустяться всередину коледжу для пошуків людей. Вони забезпечені інструментами для проходу крізь завали. Експерти-будівельники, яких залучила Одеська ОДА, підтвердили, що каркас (будівлі – УНІАН) – у задовільному стані», - повідомили в прес-службі.

Як наголошується, також зараз бригада швидкого реагування Червоного Хреста забезпечується всім необхідним.

«Всі служби напоготові», - наголосили в ОДА.

У прес-службі мерії Одеси повідомили, що на даний момент міські служби відкачують воду з підвалів зруйнованої будівлі.

«Помпи надали «Інфоксводоканал» та КП «Міські дороги». Також наданий кран зі стрілою 48 м для роботи співробітників ДСНС», - повідомили в мерії.

Як повідомляв УНІАН, вранці 4 грудня в Одеському коледжі економіки, права та готельно-ресторанного бізнесу на 3 поверсі 6-поверхового навчального корпусу сталася пожежа, площа якої склала 4 тис. кв. м. У той же день пожежа була локалізована.

За інформацією президента Володимира Зеленського, озвученій сьогодні вранці, в результаті пожежі загинула 16-річна студентка, 14 осіб пропали безвісти (серед них - 5 студентів), ще 27 людей перебувають у лікарнях.

У подальшому начальник регіонального главку ДСНС Віктор Федорчак заявив, що кількість постраждалих в результаті пожежі збільшилась до 29, стан чотирьох з них - важкий.

За фактом пожежі порушено кримінальне провадження за ч. 2 ст. 270 (порушення встановлених законодавством вимог пожежної безпеки) Кримінального кодексу України. Розглядаються дві версії спалаху - аварійна робота електрообладнання і навмисний підпал.

5 і 6 грудня оголошені днями жалоби в Одесі.

Сьогодні голова ОДА Куций Максим заявив, що рятувальники приступили до ліквідації завалів в будівлі коледжу.