В результаті пожежі загинуло 16 осіб / Думська

Пожежа у Одеському коледжі економіки, права та готельно-ресторанного бізнесу, який призвів до загибелі 16 осіб, стався через несправність електропроводки або побутових електроприладів.

Читайте такожКерівники одеської ДСНС намагалися знищити документи щодо перевірки згорілого коледжу – СБУ

Як передає кореспондент УНІАН, про це сьогодні на брифінгу заявив начальник Головного управління Національної поліції в Одеській області Олег Бех.

Відео дня

Таким чином, дві інші версії – підпал і необережне поводження з вогнем – за попередніми даними, вважаються недійсними.

Як зазначив Бех, вчора експерти ДСНС надали свій висновок, згідно з яким займання почалося з кабінету №9, розташованого на 3-му поверсі коледжу.

«За характерними ознаками та за вилученими з місця події предметів, попередньо можна повідомити, що загоряння сталося через несправність електропроводки або побутових електроприладів», - сказав начальник регіонального главку.

За його словами, вилучені з місця події предмети будуть долучені до справи в якості речових доказів. Виходячи з висновків фахівців ДСНС, а також відповідних вилучених документів, призначається пожежно-технічна експертиза, яка дозволить слідству зробити остаточний висновок про причини загоряння та розповсюдження вогню.

За словами Беха, щодо інших підозрюваних проводиться активна робота, тривають допити. Вже призначено 63 різні експертизи, у тому числі молекулярно-генетичну.

Крім того, як зазначив начальник управління, сьогодні з Києва приїхали експерти, які допомагають місцевим слідчим у додатковому огляді місця події, що почався у вівторок вранці.

«Потрібно відпрацювати ще ряд деталей цієї серйозної події», - акцентував Бех.

Він зазначив, що станом на ранок вівторка, родичам загиблих ще не видано 11 тіл.

«Ми на сьогоднішній день за прикметами, одягом, за зовнішніми ознаками всіх встановили і розуміємо, хто ці люди. До кінця тижня, думаю, будуть вже проміжні результати молекулярно-генетичні експертизи. І десь з наступного тижня почнемо працювати з родичами, щоб видати тіла близьких, загиблих на пожежі», - додав керівник.

Як повідомляв УНІАН, вранці 4 грудня в Одеському коледжі економіки, права та готельно-ресторанного бізнесу на 3-му поверсі 6-поверхового навчального корпусу виникла пожежа, площа якої склала 4 тис. кв. м. В цьому кутовому будинку розміщувалися 19 різних організацій, установ.

В результаті пожежі загинули 16 людей, постраждали більше 30 осіб.

За фактом пожежі порушено кримінальне виробництво за ч. 2 ст. 270 (порушення встановлених законодавством вимог пожежної безпеки) Кримінального кодексу України. Розглядалися три версії виникнення пожежі: підпал, аварійна робота електрообладнання та необережне поводження з вогнем.

Крім того, у зв'язку з пожежею ДБР проводить розслідування за фактом службової недбалості співробітників регіонального главку ДСНС (ч. 2 ст. 367 ККУ).

10 грудня правоохоронці оголосили про підозру у службовій недбалості директору коледжу Любові Кочерзі. На наступний день суд помістив її цілодобовий під домашній арешт.