Наразі вирішується питання щодо оголошення ймовірного злочинця у міжнародний розшук / facebook.com/UA.KyivPolice

Правоохоронці встановили особу, яка організувала замовне вбивство депутата Київської облради В'ячеслава Соболєва, внаслідок чого загинув його 3-річний син.

Про це повідомляє прес-служба прокуратури Києва.

Читайте такожСоболєв розповів, кого б розпитав про вбивство сина: запитайте Грановського«Причетним до організації злочину слідство вважає 25-річного уродженця Російської Федерації, який залучив як виконавця 20-річного колишнього бійця АТО, що мав досвід участі у бойових діях, у тому числі як снайпер, та з яким він познайомився в зоні проведення ООС на території Донецької області», – сказано у повідомленні.

За даними слідчих, під час особистої зустрічі в одному зі столичних ТРЦ чоловік запропонував виконавцю вбити депутата за грошову винагороду у розмірі 40 тисяч доларів США, на що останній погодився.

Як зазначають у прокуратурі, для реалізації плану організатор надав стрільцю інформацію про потерпілого, спосіб його життя, адреси проживання, роботи тощо, а також забезпечив його вогнепальною зброєю, транспортним засобом та профінансував інші витрати, у тому числі оренду гаража для зберігання знаряддя вбивства.

Інструкції щодо організації злочину чоловік надавав виконавцю у месенджері Telegram, а сам напередодні вчинення злочину виїхав за межі України для забезпечення алібі.

«У цей час виконавець разом з особою, яку він залучив як співучасника, самостійно визначив місце для здійснення вбивства – майданчик біля ресторану в центрі Києва, де постійно з’являвся потерпілий. Увечері 1 грудня 2019 року, коли депутат разом з дружиною та 3-річним сином сіли в автомобіль, виконавець здійснив постріл, смертельно поранивши хлопчика», – зазначили у прес-службі відомства.

На підставі зібраних у ході слідства доказів прокуратура Києва погодила повідомлення про підозру 25-річному уродженцю Російської Федерації в організації вбивства на замовлення за ч. 2 ст. 15, п.11,12 ч.2 ст.115 Кримінального кодексу України.

Наразі вирішується питання щодо оголошення його у міжнародний розшук. Робота щодо встановлення замовника злочину триває.

Як повідомляв УНІАН, увечері 1 грудня в центрі Києва невідомі обстріляли позашляховик Range Rover, за кермом якого перебував депутат Київської облради від «БПП Солідарність», власник ресторану «Маріо» Соболєв.

Унаслідок стрілянини загинув 3-річний син депутата, який перебував у салоні автомобіля.

2 грудня поліція повідомила про затримання підозрюваних у вбивстві дитини, 3 грудня їм повідомили про підозру у вчиненні злочину, передбаченого пунктами 2, 11, 12 ч. 2 ст. 115 (Умисне вбивство малолітньої дитини, вчинене на замовлення за попередньою змовою групою осіб) Кримінального кодексу України. Фігурантам загрожує до п’ятнадцяти років позбавлення волі або довічне ув’язнення.

4 грудня суд арештував обох підозрюваних без права на внесення застав.