В навчальні автомобілі сервісних центрів МВС вже встановлено відеокамери \ Autonews.com.ua

Практичні іспити на отримання водійського посвідчення з наступного тижня фіксуватимуться за допомогою відеореєстратора.

Читайте такожДержава у смартфоні: Гончарук показав дизайн додатку "Дія" (відео)

Як передає кореспондент УНІАН, в Головному сервісному центрі МВС презентували систему відеофіксації процесу складання практичного іспиту на отримання посвідчення водія.

Відео дня

В навчальні автомобілі сервісних центрів МВС вже встановлено відеокамери, які зніматимуть, що відбувається у салоні авто та перед ним під час складання іспитів.

Як зазначив заступник керівника Головного сервісного центру МВС Юрій Смолянінов, у листопаді набули чинності зміни до урядової постанови щодо порядку складання іспитів. Ними передбачено фото-відеофіксацію та застосування інших технічних приладів для фіксації результатів іспиту. Придбано вже 440 відеорєстраторів, які будуть встановлені в автомобілі, на яких складається практичний іспит. Одна камера буде спрямована по напрямку руху авто, а інша - фіксуватиме дії курсанта і адміністратора, який приймає іспит. Камери будуть стаціонарно встановлені у навчальні автомобілі сервісних центрів та встановлюватимуться на час іспиту в автівки автошкіл.

Він також додав, що відео складання практичного іспиту дозволить забезпечити неупереджений розгляд скарг з боку громадян на оцінки практичного іспиту (водіння автомобіля).

До кінця поточного року відеофіксація іспиту буде за бажанням курсанта, а в наступному році стане обов’язковою.

«На сьогодні людина може відмовитися від відеофіксації, але коли уряд затвердить інструкцію про застосування цього обладнання. В наступному році відмовитися буде неможливо», - підсумував Смолянінов.