Яна Дугарь / REUTERS

Підозрювана у справі про вбивство Павла Шеремета Яна Дугарь заявила, що дізналася про журналіста лише нещодавно.

Про це йдеться в сюжеті ТСН.

Читайте такожСправа Шеремета: адвокат показав усю розмову Кузьменко про так звану "сакральну жертву" (фото)

Дугарь наразі перебуває під домашнім арештом – із квартири у Новомосковську їй виходити не можна взагалі. До Києва вона регулярно їздить на допити. За квитки вимушена платить або сама, або допомагають друзі.

Популярною Яна стала 12 грудня цього року. Пригадує, що була на сесії у Львові, як до неї просто біля університету підійшов правоохоронець. На екзамен того дня не повернулась, одразу на суд до Києва. Наступного дня на всю країну назвали її прізвище й показали зображення із камер спостереження – начебто вона фотографувала камери напередодні вбивства Шеремета.

Дугарь зазначає, що про те, хто такий Шеремет, дізналася незадовго до отриманих на свою адресу звинувачень. У Києві ж, стверджує вона, вперше була вже після смерті журналіста. "Це в мене закарбувалось в пам’яті, це березень 17 року", - додає вона.

Із Юлею Кузьменко, каже Дугарь, познайомилась за кілька місяців до суду через спільних друзів, а от із Андрієм Антоненком взагалі не знайома.

Як повідомляв УНІАН, Шеремет загинув у центрі Києва вранці 20 липня 2016 року внаслідок вибуху автомобіля.

12 грудня 2019 року в Національній поліції заявили, що у причетності до вбивства журналіста підозрюють п'ятьох осіб: музиканта, ветерана АТО Андрія Антоненка, лікаря Юлію Кузьменко (псевдонім «Ліса»), військову медсестру Яну Дугарь і подружжя добровольців Інни («Пума») і Владислава («Буча») Грищенків. Підозри вручили Кузьменко, Антоненку та Дугарь.

Правоохоронці стверджують, що метою вбивства Шеремета була дестабілізація суспільно-політичної ситуації в Україні. 13 грудня Печерський районний суд Києва обрав Дугарь запобіжний захід у вигляді цілодобового домашнього арешту, а Кузьменко - у вигляді тримання під вартою до 8 лютого 2020 року.

Вночі 14 грудня суд постановив арештувати на два місяці Антоненка.

18 грудня стало відомо, що Антоненко скористався правом, передбаченим ст. 63 Конституції, відмовитись давати показання або пояснення щодо себе, членів сім'ї чи близьких родичів, через підозри в упередженості слідчих.

23 грудня Київський апеляційний суд залишив Антоненка під вартою, а 24 грудня судді залишили під вартою іншу підозрювану – лікарку Юлію Кузьменко.