REUTERS

Понад 50 волонтерів-фахівців запропонували допомогу у наданні психологічної підтримки сім'ям загиблих в авіакатастрофі літака авіакомпанії "Міжнародні авіалінії України" в Ірані, а також співробітникам МАУ, йдеться у повідомленні компанії.

«Волонтери - фахові спеціалісти з кризових ситуацій - миттєво відгукнулися на заклик авіакомпанії МАУ про допомогу сім'ям загиблих членів екіпажу і пасажирів рейсу PS752 для надання психологічної допомоги», - йдеться в повідомленні.

Читайте такожУкраїнець, який не сів у літак МАУ з Тегерана, розповів про ситуацію в Ірані після катастрофи

Відео дня

«Всі 2500 співробітників авіакомпанії так чи інакше залучені до подолання наслідків трагічної катастрофи в Ірані: антикризовий штаб працює цілодобово з метою максимального сприяння якнайшвидшому завершенню розслідування причин аварії, яка сталася; надання допомоги сім'ям загиблих пасажирів і членів екіпажу. Ця робота триває в стані емоційного стресу, оскільки троє трагічно загиблих пілотів і шість бортпровідників були членами авіаційної сім'ї МАУ», – відзначили в компанії.

За інформацією МАУ, психологічна допомога в даний час надається сім'ям загиблого екіпажу вдома, в офісі авіакомпанії, забезпечується супровід до експертних центрів МВС для проведення ДНК-експертизи. Крім того, цілодобово надається професійна підтримка працівників контактного центру МАУ, які працюють на «гарячій лінії», активованої у зв'язку з авіакатастрофою.

У компанії відзначили, що в приміщенні передпольотного брифінгу екіпажів чергують бортпровідники-інструктори, які пройшли спеціальну психологічну підготовку. Крім того, підтримку екіпажам надають професійні спеціалісти з кризових ситуацій, які запропонували допомогу за власною ініціативою.

«Робота психологів зі співробітниками авіакомпанії буде продовжуватися, поки в цьому буде необхідність», - підкреслили в компанії.

Як повідомляв УНІАН, 8 січня, в Ірані розбився літак МАУ, 167 пасажирів і 9 членів екіпажу загинули.

Літак, що виконував рейс PS752 за маршрутом Тегеран-Київ, вилетів з аеропорту Тегерана в 06.10 за місцевим часом і зник з радарів через кілька хвилин після вильоту.

На борту Boeing 737 перебували 11 громадян України, в тому числі дев'ять членів екіпажу, а також 82 громадянина Ірану, 63 громадянина Канади, 10 громадян Швеції, четверо громадян Афганістану, троє громадян Німеччини та троє громадян Великобританії.