Ілюстрація REUTERS

Прем'єр-міністр України Олексій Гончарук пояснив, чому в міжнародному аеропорті "Бориспіль" перевірку інфрачервоними термометрами проходять лише ті пасажири, які прибули безпосередньо з Китайської Народної Республіки.

Читайте такожНовий коронавірус з Китаю: в РНБО створили групу для моніторингу ситуації

Про це він написав на сторінці у Facebook.

"Відсьогодні, з 26 січня, в аеропорту Бориспіль всі пасажири прямих авіарейсів з Китаю проходять температурний скринінг тіла. Фахівці санітарно-карантинного підрозділу Міністерства охорони здоров’я підготовлені, укомплектовані інфрачервоними термометрами та вже працюють в аеропорту. Перевіряють абсолютно всіх пасажирів — і тих, хто приїхав в Україну, і тих, хто транзитом подорожує. Чому ми ввели такий скринінг тільки на прямі рейси з Китаю? Тому що такі ж перевірки працюють в інших аеропортах світу. Наприклад, якщо людина приїжджає в Київ транзитом, наприклад, через Мілан, то температурний скринінг ця людина пройде в Мілані", - розповів Гончарук.

Також він повідомив, що сьогодні українські фахівці вже зустріли перший рейс з Китаю. Жодної людини з 150-ти, у якої були б ознаки захворювання, не виявили, всіх допущено на територію України.

Крім того, ветеринарні служби проводять обов’язковий спеціальний огляд усіх тварин, яких ввозять до України.

Гончарук наголосив, що на сьогодні в Україні не зареєстровано жодного випадку захворювання на коронавірус.

Як повідомляв УНІАН, про спалах пневмонії невстановленого походження в місті Ухань влада Китаю заявила наприкінці грудня 2019 року. Попередньо встановлено, що збудником захворювання став новий тип коронавірусу - 2019 nCoV. Вірус передається від людини до людини, інкубаційний період триває від 2 до 12 діб.

24 січня міністр охорони здоров'я Зоряна Скалецька заявила, що в Україні виявлено три випадки підозри на захворювання коронавірусом, два з яких не підтвердилися, щодо третього проводилися дослідження.

За даними станом на 25 січня, вірус із центрального Китаю, поширився на інші великі міста - Пекін і Шанхай, випадки захворювання також зафіксовані у США, Таїланді, Південній Кореї, Японії, Австралії, Франції та Канаді.

Станом на 26 січня кількість хворих досягла 2002 осіб, померли вже 56 людей.

З понеділка, 27 січня, будуть скасовані всі туристичні тури з Китаю. Внутрішні рейси та бронювання готелів через турагенції були припинені з 24 січня, тоді як аналогічні послуги для зарубіжних напрямків будуть припинені з 27 січня.