Скандал з висадкою волонтерок з автобуса "Київ-Луцьк" отримав продовження / фото: Facebook Yaryna Chornohuz

У Києві активісти вночі зібрались, аби зустріти автобус, водій якого висадив двох дівчат-волонтерок після їх прохання вимкнути у салоні російський серіал.

Читайте такожУ Харкові на центральній станції метро затримали чоловіка з гранатою - ЗМІ

Як повідомляється в сюжеті ТСН, автобус з Луцька до Києва мав приїхати о першій ночі. Поспілкуватися з водієм автобусу приїхали щонайменше два десятки хлопців, пізніше підтягнулися ще й дівчата.

Відео дня

"Так неможна вчиняти, коли в країні шостий рік йде війна", - впевнені активісти.

Автобус мав приїхати на станцію поблизу залізничного вокзалу. На нього чатували на всіх в’їздах до столиці.

"Хлопці їх чекають по трасі, щоб вони не втекли", - кажуть активісти.

Питання парубки мали і до байдужих з автобуса.

"Вони там нецензурно висловлювалися і були раді, що дівчат висаджують просто посеред траси десь в селі… Якби хоча б одна особа заступилася за них, то водій би їх не висадив", - впевнені активісти.

Автобус завбачливо оминає цей пункт призначення. Натомість волонтерки Ярина і Настя до Києва дістаються іншим автобусом. Ярина пояснює - її вразила жорстокість водія.

"Я сказала, що ми їдемо зі складної дуже події у нашому житті, а він нам каже - "що ви нам біографію свою розказуєте". Тобто ті місця, куди я зараз знов поїду, де ми були з Миколою і він загинув, - це "розкажіть свою біографію"", - обурюється Ярина.

Номер телефону водія вже поза зоною. Дівчата сподіваються, що інші водії зроблять висновки.

Нагадаємо, у  пасажирському автобусі сполученням "Луцьк-Київ" стався скандал через російський серіал у салоні – водій відмовлявся його вимкнути на прохання двох пасажирок. 

Про це на своїй сторінці у Facebook повідомила волонтер Ярина Чорногуз. За словами дівчини, вона разом з подругою поверталася автобусом з Луцька, де тільки що поховала свого хлопця Миколу Сорочука - 22-річного військовослужбовця, який загинув 22 січня на Донбасі.

В автобусі, як розповіла Чорногуз, транслювали серіал російською мовою. Вона не хотіла його чути і попросила вимкнути, однак водій відмовився. Виник скандал, і дівчат врешті-решт висадили просто посеред траси.