До суду скеровано обвинувальний акт стосовно посадовців Національного інституту раку / newsru.co.il

У Києві судитимуть посадовців Національного інституту раку Міністерства охорони здоров’я України, яких викрили на вимаганні хабарів від онкохворих за призначення безкоштовних медичних препаратів.

Читайте такожЖінка в Одесі сходила до гінеколога, а потрапила в порно: скандал з камерою в кабінеті УЗД отримав продовження

Як повідомляє прес-служба прокуратури міста Києва, завершено досудове розслідування у кримінальному провадженні відносно службових осіб Національного інституту раку, які організували злочинну схему власного збагачення за рахунок онкохворих пацієнтів.

Відео дня

«Досудовим розслідуванням встановлено, що завідувач поліклінічного відділення Національного інституту раку, будучи службовою особою та достовірно знаючи про те, що згідно з чинним законодавством України, медична допомога в державних чи комунальних закладах охорони здоров’я надається виключно безоплатно, організував та спільно з лікарем-онкологом Національного інституту раку створив умови, за яких пацієнти не мали можливості скористатись своїм правом на безоплатне лікування», - йдеться у повідомленні.

Потерпілими у кримінальному провадженні визнано 5 громадян, які проходили лікування у Національному інституті раку, та яким завдано матеріальних збитків на суму близько 40 тис. гривень.

За результатами досудового слідства двом службовим особам повідомлено про підозру у вчиненні кримінальних правопорушень передбачених ч. 3 ст. 27, ч. 1 ст. 184, ч. 3 ст. 27, ч. 2 ст. 191, ч. 3 ст. 27, ч. 3 ст. 191 Кримінального кодексу України та ч. 2 ст. 27, ч. 1 ст. 184, ч. 2 ст. 27, ч. 2 ст. 191, ч. 2 ст. 27, ч. 3 ст. 191 Кримінального кодексу України відповідно.

Прокуратурою міста Києва погоджено обвинувальний акт у зазначеному кримінальному провадженні, який скеровано до Голосіївського районного суду м. Києва для розгляду по суті.

Як повідомляв УНІАН, 16 серпня 2019 року поліція викрила лікарів Національного інституту раку МОЗ на вимаганні хабарів від онкохворих, а також від суб'єктів господарювання за перемогу у процедурах конкурсних торгів із закупівлі ліків та медикаментів. Того ж дня в Національному інституті раку відбулися обшуки. Суми хабарів за призначення та видачу безкоштовних медичних препаратів онкохворим громадянам, закуплених для інституту за державні кошти, коливалися від 3 тис. до 70 тис. гривень, а суми «відкатів» за перемогу у тендері становили 15-20 % від загальної вартості укладених угод.