З січня 2019 року через булінг дітей на Харківщині вже оштрафували двох батьків / shaw.af.mil

Ізюминський міськрайонний суд 28 січня покарав матір восьмикласника місцевої школи за булінг щодо однокласниці.

Про це йдеться у повідомленні прес-служби суду.

Суд встановив, що школяр неодноразово вчиняв діяння, які полягали у фізичному та психічному насильстві (лайці, образах, погрозах) щодо однокласниці, внаслідок чого завдано шкоди психічному здоров’ю потерпілої.

Відео дня

Читайте такожУ Києві вчителька цькувала і принижувала дітей

У суді нагадали, що у випадку шкільного булінгу за кривдника, якому ще не виповнилося 14 років,  усю відповідальність несуть батьки. Вони повинні відшкодувати шкоду, яку завдала їхня дитина іншому учню.

Протокол про притягнення до адміністративної відповідальності був складений на матір хлопця, який вчинив булінг.

Суд визнав винною матір учня  в скоєнні правопорушення, передбаченого частиною 3 статті 1734 КУпАП (булінг (цькування), та застосував до неї адміністративне стягнення у вигляді штрафу.

З набранням чинності Закону України «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо протидії булінгу (цькуванню)» з січня 2019 року, судом розглянуто 2 справи про вчинення булінгу (цькування) неповнолітніми. За результатами розгляду справ до адміністративної відповідальності було притягнуто двох батьків.

Як повідомляв УНІАН, у ліцеї №3 міста Луцька батьківський комітет влаштував булінг учневі 3-го класу через те, що його матір не здає гроші на різні потреби школи.