Олександр Ярославський привітав свій рідний університет Каразіна з 215-річчям

Сьогодні найстаріший і один із найкращих українських ВНЗ відповідно The Times HigherEducation World University Rankings-2020 – Харківський національний університет ім. Каразіна – відзначав своє 215-річчя.

На урочистій Асамблеї вчених рад, що відбулася в університеті, були присутні викладачі та студенти-«каразінці», а також почесні гості - ректори ВНЗ і представники вітчизняної та зарубіжної академічної науки.

Український бізнес представляв Олександр Ярославський, власник і президент групи DCH, кандидат технічних наук, почесний доктор і меценат харківського університету. У своїй вітальній промові він сказав, що готовий і далі «витрачатися на вирішення завдань вузу». Він передав вітання від Джека Ма, засновника культової китайської компанії Alibaba, разом із яким наприкінці минулого року побував у стінах вузу.

Відео дня

Читайте такожДжек Ма привітав Харківський університет імені Каразіна з 215-річчям

Ярославський згадав душевний прийом, коли бізнесменів «ледь не розібрали на сувеніри» і сказав, що «тепер у нас є величезне серце нашого друга в Китаї». Нагадаємо, що в оприлюдненому прес-службою університету офіційному вітальному листі Джека Ма сказано: «Мені пощастило відвідати Ваш чудовий університет, про який залишилися лише приємні спогади». Харківський національний університет досяг значних результатів у галузі природничих, економічних і гуманітарних наук».

Як відомо, Олександр Ярославський, входить до складу наглядової ради Харківського національного університету ім. Каразіна і традиційно підтримує цей вуз. Йому належить інвестиційна група DCH (у т. ч. входить до її складу легендарний Харківський тракторний завод - ХТЗ), яка підписала меморандум про стратегічне партнерство з ХНУ. Завдяки бізнесменові студенти, аспіранти та викладачі університету ім. Каразіна єдиними в Україні отримали можливість користуватися базою електронних публікацій найбільш відомого у світі університетського видавництва Oxford University Press. Крім того, на території ХНУ завдяки виділеному Ярославським фінансуванню встановлені пам'ятники видатним історичним діячам, доля яких пов'язана з вузом, лауреатам Нобелівської премії Іллі Мечникову, Леву Ландау і Саймону Кузнецю і класику української літератури Петру Гулаку-Артемовському.