Шеремет загинув у центрі Києва вранці 20 липня 2016 року / фото УНІАН

Офіс генерального прокурора України продовжив строк досудового слідства у справі вбивства журналіста Павла Шеремета до квітня 2020 року.

Про це hromadske повідомив прокурор у справі Сергій Зузак.

Прокурор пояснив, що ухвалювати рішення про направлення обвинувального акту в суд чи закриття провадження наразі рано. За його словами, потрібно провести додаткові слідчі дії, експертні дослідження, зокрема експерименти та допити.

Відео дня

Раніше слідчі просили продовжити строк досудового слідства до 6 місяців, тобто до червня 2020 року. Своєю чергою, адвокати наголосили, що для усіх необхідних слідчих дій було 3,5 роки.

Читайте такожВбивство Шеремета: засідання суду щодо продовження запобіжного заходу Дугарь перенесли на завтра

Як повідомляв УНІАН, Шеремет загинув у центрі Києва вранці 20 липня 2016 року внаслідок вибуху автомобіля.

12 грудня 2019 року в Нацполіції заявили, що у причетності до вбивства журналіста підозрюють п'ятьох осіб: музиканта, ветерана АТО Андрія Антоненка, лікаря Юлію Кузьменко (псевдонім "Ліса"), військову медсестру Яну Дугарь. Також у справі фігурує подружжя добровольців Інну ("Пума") і Владислава ("Буча") Грищенків, яке проходить підозрюваними у справі про замах на вбивство бізнесмена в Косові Івано-Франківської області.

Підозри вручили Антоненку, якого слідство вважає організатором вбивства, Кузьменко, яка, на думку слідства, закладала вибухівку під авто журналіста, та Дугарь, яка напередодні вбивства нібито фотографувала камери спостереження на місці злочину. Правоохоронці стверджують, що метою вбивства Шеремета була дестабілізація суспільно-політичної ситуації в Україні.

13 грудня Печерський райсуд Києва обрав Дугарь запобіжний захід у вигляді цілодобового домашнього арешту, а Кузьменко - у вигляді тримання під вартою до 8 лютого 2020 року. Вночі 14 грудня суд постановив заарештувати на 2 місяці Антоненка.

3 лютого Печерський райсуд Києва не задовольнив клопотання захисників Кузьменко про зміну їй запобіжного заходу з тримання під вартою на будь-який інший.

24 січня суд змінив Дугарь запобіжний захід з цілодобового на нічний домашній арешт. Він діє до 8 лютого.