Порошенко сьогодні перебуває у Головному військово-медичному клінічному центру / Фото УНИАН

Як передає кореспондент УНІАН, про це Порошенко заявив під час відвідування Головного військово-медичного клінічного ордена Червоної Зірки центру «Головний військовий клінічний госпіталь», де відбуваються урочистості з нагоди 260-річчя з дня заснування закладу.

Читайте такожНа лікуванні у закладах охорони здоров'я Міноборони перебувають понад 160 поранених

За словами президента, він прийняв рішення про присвоєння центру статусу національного.

Відео дня

"Ніколи не робив це з таким задоволенням... Із сьогоднішнього дня ваш заклад має нову назву - Національний військово-медичний клінічний центр", - сказав він.

Порошенко розповів, що більше 100 співробітників цієї медустанови виконують свої обов'язки в зоні АТО.

"На їх рахунку сотні врятованих життів", - наголосив президент.

Глава держави також зазначив, що "саме Київський госпіталь став локомотивом реформи військовї медицини, яку запроваджує зараз Міністерство оборони".

Порошенко зазначив, що в Київському госпіталі проводять роботи щодо створення централізованої медичної інформаційної системи.

"Це вже справжня медицина 21 століття", - зазначив Порошенко, додавши, що її впровадження дає змогу відстежувати стан та історію кожного пораненого.

"Втім, реформа медичної системи і реформа військової медицини - це окрема важлива тема... Я доручив відповідним фахівцям підготувати велику спеціальну нараду з цього питання", - сказав глава держави.