Поруч із активістами крутилися й особи, які відмовились представитися / скріншот відео

Кілька десятків псевдоактивістів прийшли у п’ятницю вранці, 6 березня, під будівлю Галицької митниці, що на вул. Костюшка у Львові.

Молодики вимагали звільнення її новопризначеного керівника Володимира Цабака та його підлеглих. Звинуватили посадовця у збереженні «старих схем»: зокрема, в наборі до митниці «потрібних працівників» і за «таксу». Про це пише видання Zaxid.net

Як стверджується у матеріалі, подібні акції під стінами митниці ці активісти влаштовують регулярно, їх організовують члени угрупувань зі сфери впливу скандального львівського бізнесмена і екс-нардепа від ВО «Свобода» Ігоря Кривецького. Це, зокрема, організації «Антикорупційний моніторинг Львівщини», «Українська спілка учасників АТО», ВП «Патріот» та «Шквал».

Відео дня

«Наголошую ще раз, всім. Що ніхто тут за гроші не стоїть. Основна вимога акції – відставка, рапорт на звільнення Цабака», – намагався переконати журналістів учасник акції Сергій Лейченков.

Читайте такожТаємні покровителі Галичини: журналісти розказали про головного спонсора "Свободи" та його дружбу з колишніми "регіоналами" (відео)

Поруч із активістами крутилися й особи, які відмовились представитися та не могли пояснити, для чого прийшли вранці до будівлі Галицької митниці.

«Я не знаю, що за акція. Тут підійшов якийсь тіп, дав нам по 200 рублів. Сказав тут постояти. Ми й стоїмо», – пояснили вони журналістам. Хто саме їм заплатив – ці люди говорити відмовились.

Керівник Галицької митниці Володимир Цабак цю акцію протесту прокоментував так: «Я чітко знаю, що це псевдоактивісти, які є представниками криміналітету і представляють їхні інтереси. Разом, напевно, вступають у змову з тими працівниками, які по 20 років працювали на митниці, займалися темними справами. І таким шляхом хочуть повернутися і дискримінувати мене».

Видання нагададує, що 39-річний Володимир Цабак очолив новостворену Галицьку митницю у листопаді 2019 року. Реформована митниця об'єднала митні структури Івано-Франківської, Львівської та Тернопільської області. Практично відразу ж Цабака почали атакувати активісти, підконтрольні львівському бізнесмену Ігорю Кривецькому, а 10 січня у його службовому кабінеті та вдома у нього і у членів його родини провели обшуки співробітники ДБР та прокуратури.