Київрада підтримала розірвання договору оренди земельних ділянок з посольством РФ / фото УНІАН

Київрада розірвала договори оренди трьох земельних ділянок на Подолі, які у 1999 році були передані Посольству Російської Федерації під будівництво консульського відділу та житлових будинків.

Як передає кореспондент УНІАН, відповідні рішення підтримали сьогодні на засіданні Київради більшість депутатів.

Таким чином місто повернуло у своє розпорядження земельні ділянки на вул. Спаській: одна ділянка площею 0,2 га на вул. Спаська, 14, що передавалась для будівництва та експлуатації приміщення консульського відділу Посольства РФ в Україні; інша – площею 0,4 га на вул. Спаська 13-15, що передавалась під спорудження житлового будинку.

Відео дня

Читайте такожСуд зобов’язав забудовника знести 4 поверхи "будинку-монстра" на Подолі

Також з оренди повернуто ділянку площею 0,4 га на вул. Боричів Тік, 17, 19, 21, що передавалась посольству РФ для будівництва ще одного житлового будинку.

Рішення прийнято з огляду на фактичне перебування України у стані війни з РФ, а також зважаючи на стійкий громадський супротив створенню умов для функціонування інституцій держави-агресора на території Києва.

Згідно з даними Київради, земельні ділянки з 1999 р. не використовувались за призначенням. Частина територій наразі вже облаштована мешканцями міста для громадського відпочинку, тому буде розглядатися питання про надання зазначеним трьом ділянкам статусів скверів.

Нагадаємо, раніше депутати Київської міської ради підтримали розірвання укладеного з ТОВ "Фірма "Сула" у 2006 році договору оренди землі на Андріївському узвозі, 33/6.