Двоє дівчат під відеозапис кинули у колодязь двох кошенят  / sumypost.com

У Сумах за жорстоке поводження з тваринами до двох неповнолітніх дівчат, які втопили в колодязі кошенят, суд застосував примусові заходи виховного характеру.

Як повідомили УНІАН у прес-службі прокуратури області, суд прийняв відповідне рішення за клопотанням Сумської місцевої прокуратури.

Зокрема, одну неповнолітню передано під нагляд матері, іншу – під нагляд опікуна.

Відео дня

Читайте також"Поцілунок смерті" від дівчат-живодерів. Чи покарають сумських підлітків за жорстоке вбивство кошенят«Водночас до обох неповнолітніх застосовано обмеження дозвілля і встановлено особливі вимоги до їхньої поведінки строком на 1 рік, зобов`язавши протягом року без супроводу матері чи опікуна не залишати місце постійного мешкання з 22 години по 7 годину наступного дня та відвідувати навчальний заклад згідно встановленого регламенту», - йдеться у повідомленні.

У відомстві нагадали, що резонансна подія сталась 11 жовтня 2019 року. Тоді дівчата приїхали в гості до родича однієї з них у село Склярівка Сумського району. Коли вони йшли на прогулянку, чоловік попросив їх прихопити із собою двох маленьких кошенят і десь залишити подалі від будинку. Неповнолітні викинули кошенят у колодязь, зняли це на відео та виклали в соцмережу.

У суді дівчата запевняли, що шкодують про свій вчинок і дуже розкаюються.

«Оскільки на час вчинення суспільно-небезпечного діяння їм не виповнилося 16 років і вони не досягли віку, з якого настає кримінальна відповідальність за жорстоке поводження з тваринами, до них застосовано примусові заходи виховного характеру», - зазначає прес-служба прокуратури.

Рішення суду набрало законної сили.

Як повідомляв УНІАН, 16 жовтня 2019 р. місто Суми сколихнула шокуюча новина: двоє дівчат під відеозапис кинули в колодязь двох кошенят. Відео про те, як це відбувалося, з’явилося в одній із соціальних мереж і почало стрімко поширюватися в інших – від Instagram та Facebook до YouTube і Telegram – й набирати десятки тисяч переглядів. Користувачі соцмереж вимагали від правоохоронців ідентифікувати зловмисниць та притягти їх до суворої відповідальності.

17 жовтня більше сотні активістів, зоозахисників і небайдужих містян зібралися на подвір’ї професійного училища, в якому навчаються дівчата. Учасники акції мали при собі нашвидкоруч виготовлені плакати «Вбивцям не місце серед людей», «Сьогодні кішки, завтра люди?», «Живодерів за грати» та інші.

Після оприлюднення відео було розпочато кримінальне провадження за фактом жорстокого поводження з тваринами.