Часто нам хочеться похрумтіти перед комп'ютером не лише через голод, а й емоційні потреби.

В результаті, переїдання може стати справжньою проблемою для людини, яка працює у віддаленому режимі. Тому кожен для себе повинен скласти харчові правила, які можна ввести на час карантину.

Читайте такожВ медзакладах, де лікують хворих на COVID-19, організують харчування медикам і кімнати відпочинку для поліцейських

Вживати достатньо овочів та зелені

Половину вашої тарілки під час кожного прийому їжі повинні складати овочі. Це не обов’язково мають бути свіжі салати, підійдуть і будь-які коренеплоди.

Зменшити кількість простих вуглеводів

Це вживання різних тістечок, свіжої випічки, цукерок тощо. Якщо їсти їх часто, можна не лише набрати зайву вагу, а й порушити обмін речовин в організмі.

Обирати їжу з низьким глікемічним індексом

До цих продуктів належать крупи, бобові, риба та м’ясо. Така їжа багата волокнами та білками, вона дарує ситість й зменшує спокусу з’їсти чогось солоденького.

Відмовитися від частих перекусів

Вони можуть бути шкідливими для шлунка та відволікати від роботи. Найважливіший прийом їжі – це сніданок, він повинен бути максимально ситним.

Пити багато рідини

Це може бути проста вода або ж трав’яні чаї. Однак потрібно зменшити споживання кави. У робочому режимі та в офісі ми випиваємо по кілька чашок на день. Тепер ми перебуваємо вдома і цей ефект бадьорості не так сильно потрібен.

Як повідомляв УНІАН, Продовольча і сільськогосподарська організація ООН (ФАО) закликає країни не обмежувати міжнародну торгівлю, щоб уникнути дефіциту і подорожчання продуктів харчування на світовому ринку під час пандемії коронавірусу.