Все, що в Києві відбувається, - не із-за Чорнобильської зони \ kievcity.gov.ua

 Смог над столицею не становить хімічної та радіологічної загрози.

Читайте такожУ МОЗ назвали винних у забрудненні повітря в Києві

Як передає прес-служба Офісу президента, про це під час селекторної наради президенту України Володимиру Зеленському доповіли очільник Міністерства внутрішніх справ Арсен Аваков та голова Державної служби України з надзвичайних ситуацій Микола Чечоткін.

Відео дня

«Смог над столицею не становить хімічної та радіологічної загрози, а радіаційний фон у Києві та області – у межах норми й не перевищує природних фонових значень», - йдеться в повідомленні.

«Все, що в Києві відбувається, – це не через Чорнобильську зону. Все, що нам принесло, на 90% це надуло з Житомирської області. Це все за рахунок вітрів, які йдуть у нашу сторону й накривають Київ. До того ж вчора була буря навколо всього Києва», – сказав Аваков.

«Хочу підтвердити те, що цей запах диму в Києві – він жодним чином не пов’язаний із пожежами в Чорнобильській зоні», – додав Чечоткін.

Зазначається, що напередодні шквальний вітер на Житомирщині валив дерева та мережі електропередачі.

Своєю чергою Зеленський наполіг на тому, щоб Міністерство охорони здоров’я якнайчастіше надавало рекомендації тим, хто перебуває в зоні, де поширюється дим.

Натомість міністр охорони здоров’я Максим Степанов зазначив, що відомство у своїх рекомендаціях населенню постійно наголошує на необхідності уникати тривалих прогулянок, щільно зачиняти вікна та двері, вмикати системи кондиціонування та очищення повітря, пити кілька літрів води на день, часто робити вологе прибирання.

Як повідомляв УНІАН, протягом дня 16 квітня у повітрі у Києві був сильний запах продуктів горіння, спостерігалась задимленість.

У ДСНС пояснили, що це пов’язано з пожежами трав’яного настилу та лісової підстилки у Київській та Житомирській областях, дим від яких до столиці розносить вітер.

За інформацією прес-служби КМДА, внаслідок пожеж у Житомирській області і Зоні відчуження, а також пилової бурі ввечері 16 квітня у повітрі в Києві були зафіксовані значні концентрації шкідливих речовин, що виділяються внаслідок горіння.