Фото УНИАН

Про це повідомляє прес-центр СБУ і наголошує, що співробітники Служби безпеки України блокували масштабну оборудку "посадовців ДНР" для заволодіння майном в інших регіонах країни.

«До складу угруповання входили колишні працівники одного з міських управлінь юстиції, які працевлаштувалися в "органах влади" терористів. Вони використовували реквізити українських судів, які працювали на тимчасово окупованих територіях, для виготовлення підроблених рішень з метою зміни права власності на нерухомість», - зазначили в СБУ.

Читайте такожЖитель Житомира вербував знайомих в "ДНР"

Відео дня

Як встановили у спецслужбі, «через свої зв’язки у містах, що підконтрольні українській владі, вони "законними рішеннями судів" припинили у реєстраційній службі низку іпотечних зобов’язань та зняли заборони на розпорядження майном. У такий спосіб зловмисники незаконно оформили права власності на декілька об’єктів нерухомості та земельні ділянки у Києві та Одесі».

Під час обшуків співробітники спецслужби вилучили документи та інші докази, які підтверджують фальсифікацію рішень судів колишніми працівниками української юстиції.

Читайте такожНа території окупованих районів Донбасу діють 150 лагерів для підготовки бойовиків – Тандіт

Членам угруповання заочно повідомлено про підозру у вчиненні злочинів, передбачених ч. 2 ст. 27, ч. 4 ст. 28, ч. 1 ст. 255, ч. 3 ст. 358, ч. 2 ст. 364 та ч. 2 ст. 366 Кримінального кодексу України та оголошено у розшук.

Матеріали кримінального провадження направлено до суду.

Раніше УНІАН повідомляв, що Служба безпеки України відкрила гарячу лінію для повідомлень громадян про прояви терористичного та диверсійного характеру і порушення виборчого законодавства та прав громадян у ході підготовки й проведення місцевих виборів 25 жовтня.