Вече в Чернигове / monitor.cn.ua

Як повідомили УНІАН у відділі зв'язків із громадськістю міської ради, відповідне розпорядження 12 лютого підписав Чернігівський міський голова Владислав Атрошенко.

Читайте такожВР має перейменувати 144 населені пункти на окупованих територіях - УІНП

Згідно з документом, відтепер у Чернігові з'явилися вулиці Олегове поле, Всіхсвятська, Козацька, Масанівська, Льотна, Холодний Яр тощо.

Відео дня

Також увічнено пам'ять про відомих діячів козацької доби Мартина Небабу, Івана Богуна, гетьмана Івана Мазепу. Названі вулиці і на честь громадських та політичних, культурних діячів Чернігова ХІХ ст. - Василя Хизнякова, Аркадія Верзілова, Федіра Уманця, Івана Рашевського та інших. Вшановано пам'ять і про відомих чернігівців минулого століття - Григорія Сурабка, Любомира Боднарука, В'ячеслава Радченка та інших, героїв Небесної сотні Андрія Мовчана та Василя Прохорського.

У розпорядження рекомендовано управлінню житлово-комунального господарства міської ради провести відповідні роботи, пов’язані з перейменуванням вказаних вулиць та провулків міста.

У рамках декомунізації перейменуванню у Чернігові підлягають ще 20 вулиць. Пропозиції щодо їх нових назв мають надати комісії з топоніміки, збереження та розвитку культурно-історичного середовища при Чернігівській міській раді.