фото: УНИАН

Як повідомили УНІАН у прес-службі компанії, їх імена не будуть названі до закінчення слідства у цій справі.

Згідно з повідомленням, в числі звільнених співробітники, які займали посади різного рівня – від старших майстрів до керівників підрозділів, у тому числі два начальники цеху.

"Запобігання спробі незаконного продажу комплектуючих стало закономірним результатом діяльності служби безпеки ДП "Зоря"-"Машпроект" у співпраці із силовими структурами України. На підприємстві в постійному режимі проводиться профілактична робота щодо виявлення спроб розкрадання матеріальних цінностей, як сировини і матеріалів, так і комплектуючих, які виготовляються на заводі", - зазначили на підприємстві.

Відео дня

Читайте також"Зоря"-"Машпроект" спростувала інформацію про постачання турбін для фрегата ВМФ Росії в 2015 році

Проте раніше продукція не належала до категорії військової. Відповідно, розкраданням запобігали сили працівників служби безпеки заводу. Всі матеріали щодо розкрадань передавалися в прокуратуру.

"Інцидент з вивезенням і спробою реалізації продукції військового призначення – це перший випадок такого роду. Враховуючи характер продукції, всі заходи щодо виявлення та затримання осіб, причетних до скоєння злочину, не могли проходити без участі Служби безпеки України та військової прокуратури", - зазначили на заводі.

Зважаючи на те, що сталося, на підприємстві розпочато позапланові перевірки наявності матеріалів і комплектуючих. В цехах, де були виявлені розкрадання, проводиться повна інвентаризація. Аналогічні вибіркові ревізії пройдуть і в інших підрозділах.

Читайте також"Укроборонпром" підписав з індійськими компаніями 15 меморандумів про співпрацю

Як повідомляв УНІАН, співробітники СБУ спільно з військовою прокуратурою та адміністрацією держпідприємства "Зоря"-"Машпроект" запобігли продажу в Росію комплектуючих для газотурбінних двигунів військового призначення.

Співробітники спецслужби затримали двох працівників підприємства при продажу через посередників комплекту деталей для двигунів, які використовуються на кораблях військово-морських сил РФ.

В рамках відкритого кримінального провадження працівникам оголошено про підозру у скоєнні злочину, передбаченого ч. 4 ст. 191 (привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем) Кримінального кодексу України, та обрано запобіжний захід у вигляді домашнього арешту.

Тривають невідкладні оперативно-слідчі дії.