Фото УНИАН

Про повідомляє Управління зв’язків із громадськістю та ЗМІ Генеральної прокуратури України.

Нагадується, що Головним слідчим управлінням Генпрокуратури завершено досудове розслідування у кримінальному провадженні за підозрою колишніх народних депутатів Єфремова, Сергія Гордієнка та Олександра Стояна у фальсифікації результатів голосування народних депутатів України 16 січня 2014 року з метою протиправного прийняття Верховною Радою України законів, спрямованих на перешкоджання проведенню мирних акцій протесту, за які насправді проголосувала меншість від необхідної кількості голосів депутатів. У суспільстві ці закони отримали назву «диктаторські».

Читайте такожСуд переніс засідання у справі екс-депутатів Єфремова, Стояна і Гордієнка

Відео дня

20 жовтня 2015 року обвинувальний акт за ч. 2 ст. 364, ч. 2 ст. 366 Кримінального кодексу України стосовно Єфремова, Гордієнка та Стояна скеровано до Печерського районного суду м. Києва для розгляду по суті.

«Водночас досі підготовче судове засідання у кримінальному провадженні так і не розпочато. Внаслідок чого не розглянуто клопотання прокурора про продовження Єфремову запобіжного заходу», - сказано у повідомленні.

У відомстві пояснили, що після початку судового розгляду провадження Генеральною прокуратурою вкотре буде заявлено клопотання про покладення на Єфремова процесуальних обов’язків та застосування електронного браслету.

Разом з тим у Генпрокуратурі нагадали, що проти Єфремова діє запобіжний захід – застава. «Відповідно до вимог КПК України, застава є безстроковим запобіжним заходом та може бути скасована виключно за рішенням суду, тому твердження про те, що відносно Єфремова не обрано запобіжний захід є безпідставним», - додали у Генпрокуратурі.

Читайте такожПечерський суд відмовив прокуратурі у взятті Єфремова на підписку про невиїзд

Як повідомляв УНІАН, 18 лютого начальник Управління спецрозслідувань Головного слідчого управління ГПУ Сергій Горбатюк заявив, що у Генпрокуратурі вважають, що суд навмисно зволікає з розглядом справи Єфремова, який звинувачується у фальсифікації голосування за «диктаторські закони» 16 січня 2014 року.

26 лютого Печерський райсуд Києва відмовився приймати до розгляду кримінальне провадження щодо «дикторських законів» і вирішив передати справу для визначення підсудності до апеляційного суду.