Самолет /  Flickr/ kingair42

Російський літак доставив українців Гліщинську та Діденка до Москви, повідомляють "РИА Новости".

Читайте такожУ СБУ розповіли, на кого обміняли Солошенка й Афанасьєва

Як повідомлялося раніше, Гліщинська і Діденко були в числі організаторів і активних учасників так званої "Народної ради Бессарабії". Про це писало місцеве видання "Думська".

Відео дня

За словами голови СБУ Віталія Грицака, це було частиною плану дестабілізації, який російські спецслужби почали реалізовувати рік тому.

Директор телекомпанії "Нова хвиля" Гліщинська (Романова) була арештована співробітниками СБУ в квітні минулого року. Півтора місяці тому в СІЗО у неї народився син. Крім того, у неї є ще двоє неповнолітніх дітей.

Діденко — головний редактор сайту "Інфоцентр", що належить сепаратисту Антону Давидченку. Під час арешту Діденка намагався втекти від співробітників СБУ і вистрибнув з 3-го поверху своєї квартири, в результаті чого отримав кілька переломів. При обшуку правоохоронці виявили у нього кокаїн. Суд засудив Діденка до трьох років обмеження волі, зараз справа перебуває в апеляції.

Раніше УНІАН повідомляв, що український літак Ан-26 з незаконно засудженими в РФ громадянами України Юрієм Солошенко і Геннадієм Афанасьєвим вилетів з підмосковного аеропорту "Внуково-2" в Україну, обмін завершений.