Сьогодні на Вічевому майдані в Івано-Франківську відбулось віче національно-демократичних сил Прикарпаття «Ні – кремлівському сценарію!», у якому взяли участь близько 3 тис. осіб.

Як передає кореспондент УНІАН, на майдан із партійною символікою прибули представники обласних і міських організацій партії «Наша Україна», ВО «Свобода», Української народної партії, Народного руху України, Конгресу українських націоналістів та інші.

Також на віче були присутні делегації з усіх районів і міст Прикарпаття, голови райдержадміністрацій і мери міст, обраних від вищеназваних політичних сил, народні депутати України Роман ТКАЧ, Микола КРУТЬ, Зиновій ШКУТЯК, голова обласної ради Ігор ОЛІЙНИК, голова обласної держадміністрації Микола ПАЛІЙЧУК.

Відео дня

Вів віче ді-джей Майдану 2004 року Євген НІЩУК.

Священики різних конфесій поблагословили віче на добру справу.

Голова ОДА М.ПАЛІЙЧУК у своєму виступі на зібранні наголосив, що «Україна перебуває у небезпеці, і нинішні події у Верховній Раді здійснюються за сценарієм Кремля».

«Ми проти антиукраїнських настроїв у Верховній Раді. Ми зробимо все, щоб депутати схаменулися, і була демократична коаліція», - наголосив М.ПАЛІЙЧУК.

За його словами, головне сьогодні для влади - захистити незалежність України.

У свою чергу, голова облради І.ОЛІЙНИК закликав учасників віче «не допустити перерозподілу кордонів Європи» і захистити українського Президента Віктора ЮЩЕНКА.

Народний депутат З.ШКУТЯК у своєму виступі зауважив, що «невисловлення своєї позиції у Верховній Раді щодо подій у Грузії є зрадою національних інтересів України».

На віче було прийнято резолюцію до всіх небайдужих до долі України.

У документі зазначається, «що ще не пізно створити коаліцію національно-демократичних сил у Верховній Раді і припинити «повінь» політичних зрад». «За кимсь Москва, а за нами - Україна. Тому ми переможемо. Свободу Грузії, яка є свободою і для України!», - наголошується у резолюції віче.

Закінчилося віче виконанням духовного гімну «Боже великий, єдиний».