/ president.gov.ua

Як повідомляє прес-служба президента, церемонія відбулась під час робочої поїздки Порошенка до Дніпропетровської області.

За словами Порошенка, важливим є питання вартості будівництва квартир для військових. Так, у 2013-2014 роках ціна будівництва одного квадратного метра житла коштувала 14-22 тисяч гривень. Нещодавно були здані квартири, ціна квадратного метра яких становила 7,4 тисячі – 8,8 тисячі гривень.

Читайте такожПорошенко пообіцяв армії бюджет в розмірі 5% ВВП УкраїниВартість житла, сертифікати та ключі від якого сьогодні передаються, становила трохи більше 2 тисяч гривень за квадратний метр за рахунок використання Державною спеціальною службою транспорту потенціалу власних будівельників.

«Це є приклади ефективного використання кожної копійки державних коштів, які сьогодні Україна виділяє на сектор оборони та безпеки», - наголосив глава держави.

Він подякував воїнам ДССТ, членам родин, які забезпечили бойовий дух солдат. Порошенко також подякував дітям військових, які "виховуються у атмосфері українського патріотизму, які люблять Україну і є поколінням справжніх патріотів". Президент подякував військовослужбовцям за патріотизм та професіоналізм.

За його словами, об'єднані українці здатні перемогти будь-якого ворога, зупинити агресію Росії, яка підступно напала на Україну, анексувала Крим та вторглась на територію на сході держави.

Читайте такожПрезидент вручив державні нагороди та ордери на квартири розвідникам МіноборониГолова ДССТ Микола Мальков поінформував Порошенка про збудований об'єкт та перспективи і плани на подальше будівництво.

Після офіційної церемоніїа до своєї нової квартири запросив президент майор Сергій Пожар.

Житло у будинку отримали 24 родини військовослужбовців 26-го об’єднаного загону ДССТ. 20 військовослужбовців - учасники АТО. Будинок побудований протягом 2015-2016 років. У ньому є одно-, дво- та трикімнатні квартири. Загальна кошторисна вартість об’єкта становить 15,63 мільйона гривень.

president.gov.ua