Правоохоронні органи Дніпропетровщини наразі утримуються від коментарів попереднього розслідування трагічної загибелі прокурора області Володимира Шуби.

Як передає кореспондент УНІАН, начальник Центру громадських зв’язків УМВС у Дніпропетровській області Олексій ЩЕРБАТОВ повідомив, що сьогодні повернувся з відрядження до Києва начальник обласної міліції Олександр БОБИЛЬОВ, який зараз перебуває на місці трагедії - у спортивному комплексі “Беркут” Дніпропетровська. Підходи до комплексу оточені міліцією.

Водночас прес-служба прокуратури області поширила офіційне повідомлення такого змісту: “Сьогодні у Дніпропетровську під час проведення учбових стрільбищ, близько 11 год. 45 хвилин у спортивному комплексі “Беркут” стався нещасний випадок, в результаті якого отримав смертельну травму прокурор Дніпропетровської області Володимир Шуба”.

Відео дня

Прес-служба також наводить біографічні дані загиблого прокурора: Шуба Володимир Васильович, 1953 р.н., державний радник юстиції 1-го класу, заслужений юрист України, Почесний працівник прокуратури України, кандидат юридичних наук. В органах прокуратури працював з 1974 року на різних посадах: Першим заступником прокурора Дніпропетровської області, прокурором Автономної республіки Крим, а з 2000 р. – прокурором Дніпропетровської області. Нагороджений багатьма державними та урядовими нагородами.

Як повідомляв УНІАН, за даними відділу зв`язків із громадськістю ГУМВС України у Дніпропетровській області, тіло В.Шуби було виявлено сьогодні близько 11.30 у тирі приватного спортивного комплексу «Беркут» у Дніпропетровську.

Попередньо було з’ясовано, що смерть настала внаслідок нещасного випадку під час пристрілювання мисливського карабіна.

Під час стрільб у тирі разом з В.Шубою перебували ще двоє осіб, які давали свідчення правоохоронцям.

Проводяться слідчо-оперативні дії, для координації яких до Дніпропетровська виїхав перший заступник міністра внутрішніх справ Михайло КЛЮЄВ.

Керівник прес-служби прокуратури Дніпропетровської області Світлана ЧОРНА повідомила, що В.Шуба загинув унаслідок трагічної випадковості. За її словами, не можна стверджувати, що прокурор застрелився.