Має бути найближчим часом оголошено всеукраїнський конкурс, зауважив президент / president.gov.ua

Президент України Петро Порошенко анонсував найближчим часом оголошення на всеукраїнському рівні конкурс проекту Меморіалу українських героїв, які віддали свої життя у боротьбі за незалежність України.

Як передає кореспондент УНІАН, про це він заявив на відкритті фотовиставки «Четверте покоління» в Національному музеї історії України в Другій світовій війні сьогодні в Києві.

«Для всього українського суспільства і для мене особисто, як Верховного головнокомандувача, загибель кожного нашого військового – біль і невиправна втрата. Подвиг наших звитяжців, які боронять українську землю від російського агресора, буде жити завжди. Для його увічнення я свого часу і підписав указ про створення Меморіалу українських героїв, які віддали своє життя за свободу, незалежність і територіальну цілісність України», - заявив він.

Відео дня

Читайте такожВ Україні відзначають День пам'яті та примирення (відео) 

«Нещодавно до мене звернулися десятки громадських організацій ветеранів антитерористичної операції, які представили своє бачення Меморіального комплексу. На переконання авторів звернення, Меморіал слід розмістити в історичному місці. Це повинна бути максимально відкрита, велика територія, де люди могли б не тільки покласти квіти або вінки, а й перебувати деякий час, думати, згадувати і осмислювати минуле, сьогодення і дивитися в майбутнє. Я згоден із запропонованими підходами», - зазначив Порошенко.

«Має бути найближчим часом оголошено всеукраїнський конкурс, який за вашою участю і визначить, яким має бути будівля Меморіалу і його наповнення експонатами і артефактами», - сказав він.

За словами Порошенка, найкращим місцем для розміщення цього Меморіалу буде територія Національного музею історії України в Другій світовій війні у Києві.