абитуриенты / 24 Канал

Більше 6,5 тисяч цьогорічних випускників шкіл Житомирщини та інші абітурієнти розпочали подавати документи на вступ до вищих навчальних закладів. Про це УНІАН повідомили у прес-служба Житомирської облдержадміністрації.

Як зазначається у повідомленні, вступна кампанія стартувала сьогодні, 12 липня. Як і минулого року, процедура вступу проводиться в електронному вигляді через сайт: ez.osvitavsim.org.ua

Виняток є тільки для тих категорій, які мають спеціальні умови, вступають за квотами або мають розбіжності у написанні прізвища, ім'я та по-батькові в документах про освіту та сертифікатах ЗНО. У цих випадках абітурієнти мають змогу подати документи до приймальних комісій вишів у паперовій формі.

Відео дня

Читайте такожНа Дніпропетровщині на ЗНО абітурієнтів обшукували металодетектором

На Житомирщині приймають заяви 4 державних, 1 комунальний та 5 приватних вищих навчальних закладів III-IV рівнів акредитації.

Абітурієнти можуть подати дев’ять заяв на місця бюджетного або регіонального замовлення не більше, ніж на 4 спеціальності.

“У разі необхідності абітурієнти мають можливість отримати консультацію щодо роботи в електронному кабінеті вступника за телефоном (044) 239-86-18 та електронною поштою ez@inforesurs.gov.ua »,- зазначають в ОДА.

Також у приймальних комісіях при вищих навчальних закладах надають технічну підтримку з питань подання заяв через електронні кабінети.

«Оприлюднення рейтингових списків для абітурієнтів, які подали документи на денну форму навчання, і вступають за сертифікатами ЗНО, творчими конкурсами, вступними іспитами та квотами, відбудеться не пізніше 12.00 год. 1 серпня», - йдеться у повідомленні.

Як відомо, 3 липня в Україні стартувала додаткова сесія ЗНО.