У румунському місті Бакеу залишаються 8 громадян України з 42-х, які 16 квітня потрапили у ДТП.

Як повідомили УНІАН у прес-службі МЗС, за інформацією Генерального консульства України в Сучаві, 17 квітня за результатами обстеження в лікарні Бакеу 34 із 42-х українських громадян (у т.ч. неповнолітні) за сприяння української консульської установи та Чернівецької обласної державної адміністрації були відправлені на Батьківщину.

На українсько-румунському кордоні (КПП Сірет-Порубне) групу зустріли представники Чернівецької ОДА та звідти автобусом відправили до Києва.

Відео дня

Стан усіх пасажирів добрий. До Києва громадяни прибули сьогодні вранці, де їх зустріли рідні та близькі.

На даний час у Бакеу залишаються 8 громадян України, з них одну особу успішно прооперовано. За словами представника медичної установи, їй потрібно пройти реабілітаційний період протягом 2-3 тижнів. Решту українців, які виявили бажання пройти додаткове обстеження в місцевій лікарні, заплановано перевезти до України одразу після Великодніх свят.

Справа перебуває на контролі в Посольстві України в Румунії, Генконсульстві України в Сучаві та в Департаменті консульської служби МЗС України.

Як повідомляв УНІАН, 16 квітня біля Бакеу перекинувся український автобус, який перевозив делегацію відділу культури Броварської міської ради Київської області до Македонії для участі у фольклорному фестивалі. Всього в автобусі було 42 особи. В результаті ДТП пострадала 21 особа, в тому числі 10 дітей. Ніхто не загинув.