Освячення пам’ятника здійснив Митрополит Овруцький та Коростенський Віссаріон / фото malin-rda.gov.ua

На Житомирщині у Малинському районі відкрили пам’ятник рівноапостольному князю Володимиру.

Як повідомили УНІАН у Малинській райдержадміністрації, пам'ятник відкрито 25 вересня у селі Гамарня Малинського району на території Малинського лісотехнічного коледжу.

Відкриття відбулося за участі духовенства, керівництва району, студентів та громади.

Відео дня

Так, участь у заході взяли студенти та викладачі коледжу, його директор Ігор Іванюк, голова Малинської районної ради Михайло Левковець, голова Малинської райдержадміністрації Дмитро Кисельчук, а також настоятель Свято-Казанського храму отець Павло.

Читайте такожНа Житомирщині з початку року Центр допомоги учасникам АТО розглянув більше тисячі звернень

«Освячення пам’ятника здійснив Митрополит Овруцький та Коростенський Віссаріон. Він також відзначив церковними нагородами директора Малинського лісоколеджу Ігоря Іванюка, скульптора Олега Демченка та мецената Ігоря Малинського, за особистий внесок у виготовлення та встановлення пам’ятника», - сказано у повідомленні.

Вітаючи присутніх, Кисельчук, зауважив, що «саме пам'ять історична, пам'ять кожної особистості робить нас живим суспільством, згуртованим і зцементованим у націю і державу».

У свою чергу, Іванюк наголосив, що князь Володимир був першим, хто зробив Київську Русь повноправним членом Європейської сім’ї народів.

Також у виступах на урочистостях учасники заходу говорили про те, наскільки важливою для українців є постать князя Володимира Великого, який офіційно впровадив Християнство на Русі.

Медалями відзначено директора коледжу Іванюка, скульптора Демченка. Завершилося свято концертом духовної музики.

Нагадаємо, що 8 серпня цього року президент України Петро Порошенко підписав Указ №214/2017 «Про заходи з підготовки та відзначення 1030-річчя хрещення Київської Русі — України».