У ДПСУ заявили, що наразі не мають підтвердження інформації / фото dpsu.gov.ua

Державна прикордонна служба України наразі немає жодного підтвердження інформації ФСБ РФ про перестрілку, влаштовану українцем при спробі незаконного перетину кордону з Росією.

Про це в коментарі УНІАН заявив помічник голови Державної прикордонної служби України - прес-секретар ДПСУ Олег Слободян.

«Ми бачили цю інформацію. Ми її перевіряємо, поки що жодних даних, які б свідчили про те, що ця інформація правдива у нас немає. Відповідно від російської сторони поки що ми також не отримували якихось підтверджень цієї інформації», - заявив він, коментуючи заяву ФСБ Росії про нібито затримання громадянина України, бякий влаштував перестрілку при спробі незаконного перетину кордону Росії.

Відео дня

Читайте також"Росія стала територією небезпеки": МЗС закликає українців не їздити до РФ

При цьому Слободян припускає, що якщо перестрілка на кордоні мала місце, то це відбулося, швидше за все, на неконтрольованій ділянці україно-російського кордону на Донбасі.

«Якщо ця подія дійсно відбулася, то вона відбулася саме там», - додав Слободян.

Як повідомляв УНІАН, у ФСБ Росії заявили про поранення і затримання громадянина України під час спроби незаконно перетнути кордон у Курській області РФ.

«Співробітниками прикордонного управління ФСБ Росії по Курській області затримано 31-річного громадянина України, який незаконно перетнув державний кордон з України до Російської Федерації. Під час затримання намагався відстрілюватися і спробував сховатися на території України. В ході перестрілки, що зав'язалася, дістав вогнепальні поранення середнього ступеня тяжкості», - йдеться в повідомленні.

У ФСБ заявляють, що «арсенал» «порушника» складався з двох пістолетів і п'яти ручних гранат. Крім того, при ньому нібито виявлено 50 набоїв калібру 5,45 мм і 26 ампул з рідкою речовиною сірого кольору (ймовірно ртуть).