Житомирська митниця порушила кримінальну справу за фактом контрабандного ввезення на митну територію України транспортних засобів іноземного виробництва.

Як повідомили УНІАН у прес-службі Держмитслужби, за 4 місяці 2007 року на адресу одного з підприємців Житомирщини надійшло 12 автомобілів. Але, як нині встановлено, на митницю, з метою митного оформлення цих транспортних засобів, подавалися документи, що містили неправдиві дані.

У ході дослідчої перевірки встановлено, що між підприємцем та компанією, яка знаходиться в Лондоні, було укладено контракт купівлі-продаж транспортних засобів. Так, у порядку виконання даного контракту на Житомирській митниці було проведено митне оформлення 12 транспортних засобів загальною вартістю майже мільйон гривень.

Відео дня

Проведеною митними органами перевіркою встановлено, що даний контракт не укладався, тобто є підробленим. Враховуючи, що через митний кордон України контрабандою переміщені 12 транспортних засобів, митниця порушила кримінальну справу за даним фактом.