Незважаючи на те, що Гасанов знає російську, суд кілька разів переносився через неявку перекладача / Фото dumskaya.net

Малиновський районний суд Одеси просить громадян допомогти знайти перекладача на азербайджанську мову, без якого не може розпочатися розгляд справи про вбивство майстра спорту України з кікбоксингу і тайського боксу Сергія Лащенка, повідомляє Думська.

Читайте такожСтрільцю в київському суші-барі загрожує до 15 років в'язниці, поранений у голову відвідувач у важкому стані - поліція

Служителі Феміди зверталися до територіального управління Державної судової адміністрації, у посольство Азербайджанської республіки в Україні, МЗС і в бюро перекладів Одеси, але перекладача так і не знайшли. Телефонні номери суду - 048 728 40 27, 048 728 51 05.

Відео дня

Раніше адвокат потерпілої сторони заявила, що обвинувачений азербайджанець Бабек Гасанов з травня затягує судовий процес.

Як повідомляв УНІАН, Гасанов підозрюється у вбивстві в 2015 році на території лікарні титулованого українського спортсмена – чемпіона Європи, майстра спорту з тайського боксу Сергія Лащенка. На початку лютого громадянин Азербайджану Бабек Дамір-огли Гасанов був доставлений до Одеси з Росії і поміщений у СІЗО. Він підозрюється в тому, що в ніч на 8 квітня 2015 року на території Міської клінічної лікарні Одеси №1 застрелив Лащенко у присутності свідків.

Повідомлялося, що конфлікт між двома групами людей почався в центрі міста - на вул. Дерибасівській. Під час з'ясування відносин сталася стрілянина, в результаті у вищеназваний медичний заклад було доставлено 3 осіб, у тому числі Лащенка, які отримали вогнепальні поранення. Через деякий час на територію лікарні увірвалися 8 людей, один з яких почав стріляти. Потім зловмисники втекли. Лащенко отримав смертельне поранення в сонну артерію.