Міністерством України у справах сім’ї, молоді та спорту спільно з Міністерством освіти та науки України розроблено методичні рекомендації для вчителів шкіл для проведення уроку з протидії торгівлі людьми.

З 1 вересня 2009 року такі уроки стануть обов’язковими для проведення у навчальних закладах країни.

Як повідомили УНІАН у прес-службі Мінсім’ї, заступник міністра України у справах сім’ї, молоді та спорту Тетяна КОНДРАТЮК зазначила, що з вересня 2008 року розпочато ведення обліку жертв торгівлі людьми центрами соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді для надання їм комплексної допомоги.

Відео дня

Повний облік жертв торгівлі дітьми проводять служби у справах дітей, які надають їм відповідну допомогу - медичну, психологічну, правову. Дітям надають тимчасове проживання в цих закладах на період до трьох місяців. За словами Т.КОНДРАТЮК, якщо до притулків для дітей в 2007 році через залучення до найгірших форм праці потрапило 55 дітей, то в 2008 році – 5.

Заступник міністра також зазначила, що спільно з Міжнародною організацією міграції у вересні цього року проводитиметься тренінг з покращання якості роботи для працівників служб у справах дітей, управлінь у справах сім’ї та молоді, центрів соціальних служб для сім’ї дітей та молоді, будуть підготовлені відповідні методичні рекомендації.