Міністр закордонних справ України Арсеній ЯЦЕНЮК під час зустрічі з Державним секретарем США Кондолізою РАЙС передав американській стороні проект Цільового плану двосторонніх відносин для його подальшого опрацювання та схвалення обома сторонами.

Як повідомив УНІАН керівник прес-служби МЗС України Андрій ДЕЩИЦЯ, під час зустрічі, що відбулася в ході дводенного (30 квітня – 1 травня) робочого візиту А.ЯЦЕНЮКА до США. було обговорено цілу низку питань як двосторонніх відносин, так і проблем глобальної політики.

Зокрема, у ході зустрічі А.ЯЦЕНЮК і К.РАЙС обмінялися думками щодо шляхів зміцнення стратегічного партнерства між Україною та США у нових умовах, сприяння з боку США інтеграції України до європейських та євроатлантичних інституцій, реалізації проектів, направлених на подальшу демократизацію українського суспільства та розвиток економічного співробітництва.

Відео дня

А.ЯЦЕНЮК під час зустрічі зазначив, що “підписання двостороннього Протоколу з доступу до ринків товарів і послуг у рамках вступу України до СОТ, відміна Палатою представників Конгресу США дії поправки Джексона-Веніка стосовно України, надання Україні статусу країни з ринковою економікою та відміна торговельних санкцій по відношенню до українських товарів створює якісно нові умови для активізації двостороннього співробітництва як у торговельно-економічній, так і в політичній сферах”.

Сторони обговорили також цілий ряд питань, що стосуються глобальної проблематики. Зокрема, йшлося про співпрацю в питаннях енергетичної безпеки, розв’язання „заморожених конфліктів”, участі в миротворчих операціях, координацію дій в рамках реагування на нові світові виклики.

Під час бесіди А.ЯЦЕНЮК та К.РАЙС із задоволенням відзначили позитивну динаміку українсько-американських відносин та окреслили основні напрями їх подальшого розвитку. З цією метою А.ЯЦЕНЮК передав Держсекретарю США проект Цільового плану двосторонніх відносин для його подальшого опрацювання та схвалення обома сторонами.