Голова Ради Національного банку України Петро ПОРОШЕНКО впевнений, що земля повинна залишитися під держконтролем, незалежно від того, хто нею володітиме.

Як передає кореспондент УНІАН, про це П.ПОРОШЕНКО сказав в ефірі вінницького телеканалу.

За його словами, земля зараз перебуває в приватних руках, і кожен власник отримав свій сертифікат. «Я думаю, і мене, як фахівця, як економіста, як громадянина не цікавить сьогодні прізвище власника цього земельного паю, земельного сертифікату. Ні холодно державі, ні жарко від того, що хтось уже 10 років, хтось 5 років є власником землі. Державу цікавлять чотири речі - як ця земля обробляється, яка продуктивність праці, чи не знищується родючість землі, яким способом і які на сьогодні застосовують захисні заходи ті, хто працює на цій землі», - сказав П.ПОРОШЕНКО.

Відео дня

Він переконаний, що держава повинна виконувати регулятивні функції щодо землі. «Регулятивні функції держави із забезпечення державного інтересу, із виробництва, із якості та із захисту - вони, безумовно, повинні залишитися за державою - це ключова позиція, незалежно від того, хто володітиме землею - фермер, велико-товарне господарство або іноземний інвестор. Ця земля залишиться в Україні, вона працюватиме на Україну, вона перебуватиме у сфері регулювання української держави, українського законодавства», - сказав П.ПОРОШЕНКО.