Державна податкова служба сьогодні створила робочу групу, яка займеться розробкою нових, спрощених і уніфікованих форм податкових декларацій. Відповідне розпорядження підписав заступник голови ДПС України Олександр КЛИМЕНКО, повідомили УНІАН у прес-службі ДПСУ.

Зокрема, планується ввести єдиний стандарт податкових декларацій та єдину форму обов`язкових реквізитів. На думку податківців, це значно спростить процес складання й подачі звітності.

За словами О.КЛИМЕНКА, до цієї роботи будуть залучені не лише практикуючі фахівці Служби, але й науковці з провідних вузів, які готують податківців, бухгалтерів, аудиторів і фінансистів. До складу групи також увійшли фахівці, які відповідають за сервіси електронної звітності, інформатизацію ДПСУ, наукові співробітники Національного університету ДПС України.

Відео дня

Також із часом планується провести громадське обговорення із залученням об`єднань платників податків і редакцій профільних видань.

«Оголошений стратегічний курс залишається незмінним - ми поступово йдемо до єдиних стандартів бухгалтерського й податкового звітів, мінімальної кількості звітів, простих і зручних для платника форм обслуговування. Але ми прагнемо уникнути поспішних необережних кроків на цьому шляху, тому не поспішаємо, ретельно вивчаємо кожну пропозицію за допомогою експертів, учених і самих платників», - зазначив О.КЛИМЕНКО.