Керівництво Київської облдержадміністрації уклало низку міжнародних договорів про співпрацю та залучення інвестицій.

Як передає кореспондент УНІАН, відповідні меморандуми були підписані сьогодні за участі голови Київської ОДА Анатолія ПРИСЯЖНЮКА в рамках Міжнародного інвестиційного форуму, який відбувся у столичному «Українському домі» з нагоди 80-річчя утворення області.

«Ми продемонстрували людям, які приїхали на наш міжнародний форум, що Київщина дуже потужна. Я підписав цілий ряд меморандумів, і ця робота буде ще продовжуватися», - сказав губернатор.

Відео дня

За його словами, зокрема, влада узгодила дуже цікавий проект з однією з данських компаній щодо будівництва в Яготинському районі заводу з виробництва теплоізоляційних матеріалів, що дасть змогу залучити майже 1,5 млрд. грн. інвестицій.

Крім того, губернатор Київщини зазначив, що в рамках форуму було укладено також низку угод про реалізацію соціальних проектів, які стосуються, зокрема, впровадження в школах швидкісного інтернету, відновлення бібліотек тощо.

«Я задоволений у зацікавленості до Київського регіону і впевнений, що в цьому році ці проекти будуть втілені в життя», - зазначив А.ПРИСЯЖНЮК.

Разом з тим він зауважив, що робота із залучення інвестицій у столичний регіон проводилась і до цього форуму й продовжуватиметься у майбутньому.

А.ПРИСЯЖНЮК повідомив, що загалом в рамках підписаних сьогодні і раніше договорів Київщина залучила понад 1,5 млрд. дол. інвестицій.