Дніпропетровські хлібозаводи скасували підвищення цін на хліб

Про це УНІАН повідомили в управлінні преси та інформації Дніпропетровської облдержадміністрації з посиланням на заступника голови ОДА Вадима Нестеренка.

“Зокрема, хлібозавод №8 повідомив, що завдяки Дніпропетровській облдержадміністрації підприємство знайшло можливість закупівлі борошна в Аграрному фонді України. Це дозволило скасувати підвищення цін на хліб», - зазначив В. Нестеренко.

За його словами, в регіоні здійснюються інтервенції борошна з Аграрного фонду України за цінами на 20% нижче від середньоринкових.

Відео дня

“У новому маркетинговому році очікується хороший урожай зернових, тому ціни на хліб, за прогнозами, залишатимуться стабільними. А, враховуючи достатню кількість сировини до нового урожаю та інтервенції з Аграрного фонду, передумов для підвищення цін на хліб немає», - сказав В.Нестеренко.

Як повідомляв УНІАН, з 23 лютого дніпропетровські хлібозаводи № 8 і №9 підвищили ціни на всі сорти хліба, окрім соціальних, на 5-8%.

За словами директора департаменту споживчого ринку і сфери послуг Дніпропетровської міськради Петра Терехова, хлібозаводи № 8 і № 9 підвищили відпускні ціни вимушено, через подорожчання борошна, енергоносіїв, транспортних витрат і відсутність обігових коштів

Довідка УНІАН. У Дніпропетровську працюють 5 великих хлібозаводів і понад 20 міні-пекарень, які щодоби виробляють понад 200 тонн хліба. Сегмент хлібозаводів № 8 і № 9 у загальному виробництві становить близько 50%.