Як повідомив УНІАН начальник Відділу боротьби з незаконним обігом наркотиків Львівського міського управління міліції Юрій Василишин, днями була отримана інформація про те, що в одному зі складських приміщень, розташованих на вулиці Зоряній у місті Львові, невідомі особи займаються виготовленням наркотичних засобів.

З метою перевірки цієї інформації, співробітники ВБНОН, отримавши відповідну ухвалу Галицького районного суду міста Львова, провели обшук вказаного вище складського приміщення.

«Під час обшуку складського приміщення правоохоронці виявили факт зберігання марок акцизного збору в кількості 16,533 тис. штук з явними ознаками підроблення. Ці марки використовували для наклеювання на пляшки з підробленою горілкою, яку тут також виготовляли з метою подальшої реалізації через торгові мережі міста Львова. Міліціонери вилучили 1,503 тис. пляшок фальсифікованої горілки, яку готували до реалізації», - розповів Василишин.У Львові співробітники міліції викрили підпільний цех, який постачав фальсифіковану горілку під марками відомих брендів у торговельні заклади міста.

Відео дня

У приміщенні підпільного складу-виробництва також виявили та вилучили дозатори, корки, клейонку для сортування пляшок з «горілкою».

„Про добре налагоджену систему виготовлення й збуту фальсифікату говорить і те, що кожен з працівників цього підпільного складу непогано заробляв. Працюючи у режимі п’ятиденного робочого графіка, кожен з працівників отримував щодня по 150 гривень за виконану роботу. Попередньо встановлено, що середній щомісячний оборот від такого виробництва сягав від 80 до 100 тис. гривень”, - зазначив начальник відділу.

На цю тему: В Одесі ліквідовано підпільний горілчаний цех

З’ясовано, що зловмисники продавали алкоголь-фальсифікат по 16 гривень за півлітрову пляшку в торговельну мережу міста, де відповідно до „бренду” фальсифікату робилися свої націнки.

Співробітники слідчого відділу Львівського міського управління міліції розпочали кримінальне провадження за ознаками ст. 199 Кримінального кодексу України (виготовлення, зберігання, придбання, перевезення, пересилання, ввезення в Україну з метою збуту або збут підроблених грошей, державних цінних паперів чи білетів державної лотереї). Слідчими встановлюються замовники підпільного виробництва, а також торгові точки, куди здійснювали реалізацію небезпечного для споживача фальсифікату.