У ЛЬвові судитимуть чиновників / Фото : ТВі

Як повідомили УНІАН у прес-службі прокуратури міста Львова, у рамках кримінального провадження за цим фактом було затримано начальника дільниці каналізаційних мереж західного району львівського міського комунального підприємства «Львівводоканал». Посадовцю було оголошено про підозру в службовій недбалості, що призвела до тяжких наслідків (ч. 2 ст. 367 КК України), та обрано міру запобіжного заходу в вигляді домашнього арешту.

За процесуального керівництва прокуратури Залізничного району Львова під час досудового розслідування, проведено низку експертиз, що засвідчили незадовільний технічний стан каналізаційного колодязя, в який провалилась дитина.

На тему: У Львові знайшли тіло хлопчика, який впав у каналізаційний колодязь

Відео дня

При цьому встановлено, що зазначений начальник дільниці «Львівводоканалу», усупереч своїм посадовим обов’язкам, не забезпечував належного обстеження колектора та не організовував жодних ремонтних робіт із заміни окремих його елементів, котрі перебували в аварійному стані. Така недбалість і призвела до згаданого трагічного випадку.

Прикметно, що сьогодні ж у Росії було винесено вирок чиновникам, відповідальним за загибель дитини в каналізаційному колекторі в Брянську. Як передає РИА Новости, директор МУП "Брянський міський водоканал" і колишній головний інженер підприємства визнані винними у справі про загибель дитини в колекторі - першому суд обмежив свободу на два роки, другий звільнений від покарання у зв'язку з амністією.

27 грудня досудове розслідування у вказаному кримінальному провадженні завершено. Обвинувальний акт стосовно підозрюваного посадовця скеровано на розгляд Залізничного районного суду міста Львова.

Як повідомляв УНІАН, вранці 10 жовтня у Львові по вул. Широкій під час прогулянки з родичами у відкритий люк каналізаційного колектора впала дитина 2010 р.н.

11 жовтня рятувальники знайшли тіло загиблого хлопчика в каналізаційному колекторі в мікрорайоні Левандовка за півтора кілометра від місця падіння.

Того ж дня в рамках кримінального провадження за фактом падіння дитини в каналізацію був затриманий начальник дільниці каналізаційних мереж «Львівводоканалу».